Psiha i seks 30. srpnja 2022.

On je cool frajer i misliš da nije tvoj brij. Evo kako ga osvojiti!

Foto: shutterstock Privlačan muškarac
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ako tražiš ljubav i očarana si "zločestim dečkom", vjerojatno nisi jedina. Većina se tijekom svog života zaljubi u barem jednog ili dva "zločesta dečka", ali ne znaju svi kako uspostaviti vezu s njima.

Nema ništa loše u tome da budeš sa "zločestim dečkom" samo radi zabave ili na jednu noć ili čak u zdravoj i ozbiljnoj vezi. Moguće je da bi taj muškarac mogao ispasti jako dobra osoba za kojeg ćeš se na kraju udati. No, trebaš shvatiti da je takav muškarac vrlo samouvjeren i ne brine o malim stvarima jer je siguran da sve ima pod kontrolom. On je često pošten i hrabar u svojim postupcima, ali se voli razmetati, kako u svom stavu, tako i u ponašanju što na kraju i privlači mnoge žene. 

Tko je "zločesti dečko"?

"Zločesti dečko" voli igrati igru pa će tako u nekim trenucima biti vrlo strastven što će ti i pokazati, dok će u drugima biti potpuno hladan. No, stručnjakinja za veze Teena Evert napominje da većina žena ne vjeruje da "zločesti dečko" može biti sjajan muškarac i da nije pravi izbor za "dobre djevojke". Sve očekuju da će im takav muškarac slomiti srce te da će biti ljute na sebe što su uzalud potrošile svoju energiju i vrijeme jer su mislile i nadale se da će se to pretvoriti u nešto više. Ipak, Evert spominje da ako i dođe do veze, slomljeno srce i ljutnja nisu rezultat hodanja sa "zločestim dečkom", već su rezultat toga da neke žene jednostavno ne znaju odabrati pravog muškarca ili se ne znaju nositi s onim koji testira njihove granice. 

Uobičajeno je da "dobra djevojka" neprestano osjeća privlačnost prema "zločestom dečku" i obrnuto. To svakako čini uzbudljiv početak, jer se dvije suprotnosti privlače i aktiviraju ljubavne hormone kao nijedna druga kombinacija. "Dobre djevojke" slijede pravila te su inteligentni, prijateljski raspoložene, poštene, često pretjerano susretljive, odgovorne i vrijedne povjerenja. No, nema svaka ono što je potrebno da zadrži takvog muškarca. Ako si jedna od takvih žena koja "pada" na "zločeste dečke", postoji nekoliko trikova pomoću kojih možeš osvojiti njegovo srce. 

Možda te zanima... 4 tipa muškaraca kojima nikada nećeš biti prioritet Psiha i seks

Budi ta koja bira

Nemoj pristajati na kompromise. Procijeni "zločestog dečka" kao potencijalnog partnera na temelju toga kako se slažete i koliko si pristajete, radije nego da kompromitiraš svoje pravo "ja" u vezi. Nemoj gubiti vrijeme i forsirati vezu s njim ako se ne slažete. 

Nemoj pristajati na manje od onoga što zaslužuješ i nemoj misliti da možeš promijeniti takvog muškarca jer je to nemoguća misija. Dakle, nemoj žuriti kada je u pitanju ljubav. Uzmi onoliko vremena koliko ti treba kako bi procijenila ispunjava li taj muškarac tvoje zahtjeve. Upoznaj ga dobro i vidi slaže li se s onime što želiš. 

Ako bilo što od toga ne može ispuniti, vrijeme je da kreneš dalje. Shvati da u tom odnosu nema budućnosti, a ako ćeš gubiti vrijeme na krivog muškarca, možda nećeš upoznati onog pravog. Na kraju, ako te i on sam ne odabere, nemoj se osjećati odbačeno. To je jednostavno pokazatelj da niste jedan za drugog i budi zahvalna što te je spasio od gubljenja vremena. Samo zato što je "zločesti dečko" i njegova je energija zarazna, ne znači da ima svu moć. Budi ona koja će izabrati jer ćeš tako poštovati sebe i moći ćeš prepoznati da odnos treba funkcionirati i za tebe, a ne samo za njega. 

Možda te zanima... "U 35 dana izašla sam na 30 spojeva i sad znam oko kakvih se ne treba truditi" Psiha i seks

Riskiraj

Proširi svoju zonu udobnosti. Nemoj zapeti u besmislenoj, nezadovoljavajućoj vezi s muškarcem s kojim nisi kompatibilna jer ćeš samo izgubiti svoje dragocjeno vrijeme. Izađi iz svoje zone udobnosti i riskiraj kako bi isprobala stvari koje inače ne bi. Budi otvorena za prepoznavanje zabavnih prilika i reci da stvarima koje potajno želiš probati. Međutim, preuzimanje rizika ne znači činiti nešto izrazito opasno ili nešto što krši tvoje instinkte. Baš kao što biraš njega, možeš birati i svoje granice.

Uskladi svoje srce i glavu

Ljubav i požuda su opojne, a "zločesti dečko" zna kako držati tvoje hormone aktivnim. Često u tim trenucima logika ne prevlada i tu možeš upasti u probleme, posebno s takvim muškarcem. Shvati da početna snažna privlačnost prema njemu nije utemeljena na pravoj ljubavi, već je vođena hormonima. Kada se kemijska reakcija konačno smiri, brzo ćeš otkriti jeste li doista kompatibilni.

Iako je privlačnost važan element u odličnim vezama, doista prekrasna i dugotrajna veza uravnotežuje kemiju i kompatibilnost. Zato kreni polako i ustrajno jer pronaći pravog muškarca nije utrka. Pusti tog "zločestog dečka" da se malo krčka. Uživaj u zabavi, ali budi i smirena. Jedina stvar koju svi muškarci poštuju, čak i oni zločesti, je žena sa zdravim granicama koja poštuje sebe u svim svojim vezama. 

Možda te zanima... 4 razloga zašto pametne žene često zapnu u nezdravim odnosima Psiha i seks

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.