Psiha i seks 12. srpnja 2022.

10 znakova da si u izmišljenoj vezi, a ne stvarnoj

Foto: shutterstock Izmišljena veza uključuje neprestano sanjarenje i maštanje o osobi koja te privlači
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

U svom životu naići ćeš na različite vrste ljubavi i odnosa. Jedan od tih odnosa je i jednostrana veza.

Jednostrana veza nastaje kada jedna osoba razvija osjećaje prema drugoj osobi i opsjednuta je ljubavnom vezom s njom. Ovakva veza uključuje neprestano sanjarenje i maštanje o osobi koja te privlači. Upravo ovih 10 znakova ukazuju da se nalaziš u jednostranoj, izmišljenoj vezi.

Sanjariš o njemu cijeli dan i svaki dan

Čak i ako nisi u vezi s osobom koja te privlači, neprestano ćeš zamišljati scenarije u kojima ste oboje zajedno i sretni. Osim toga, također ćeš sanjati o sretnoj i savršenoj budućnosti s njim. Sanjarenje i maštanje o muškarcu koji te privlači lako može postati navika. U glavi ćeš dočarati svakakve izmišljene i romantične situacije u kojima je on ludo zaljubljen u tebe.

Primjećuješ fizičke simptome nervoze

Ako si u izmišljenoj vezi, doživjet ćeš fizičke simptome poput tjeskobe dok čekaš njegove pozive i poruke. Mogla bi se osjećati iznimno nervozno i uznojiti se prije razgovora s njim te neprestano uvježbavati što ćeš reći. Štoviše, ako si s njim ili blizu njega, mogla bi osjetiti vrtoglavicu ili nesvjesticu. 

Možda te zanima... Voli li me? Ako radi ovih 5 stvari tijekom seksa, doista te voli Psiha i seks

Ti su junakinja u vezi

Kada maštaš o muškarcu koji ti se sviđa, te fantazije obično imaju zajednički element: ti si junakinja koja ga uvijek spašava iz opasnih situacija zbog čega se on odmah zaljubi u tebe. Ova vrsta herojske sklonosti ponekad se prelije i na tvoj stvarni život, pri čemu se prema njemu osjećaš izuzetno zaštitnički.

Uhođenje postaje mogućnost

Kada si u izmišljenoj vezi, privlačnost koju osjećaš prema muškarcu vrlo je snažna. Teško ti je držati se podalje od njega što znači da ćeš pronaći načine da mu budeš bliže tako da svratiš na mjesta koja on redovito posjećuje. Na primjer, "naletjet" ćeš na njega u njegovom omiljenom kafiću i pretvarati se da je to samo sretna slučajnost. Međutim, pobrini se da ne ispadneš uhoditeljica jer je to iznimno jezivo i moglo bi mu dati krivu predodžbu o tebi.

On je tvoja srodna duša

Emocionalno osjećaš da je on onaj pravi i jedini za tebe i da vam je suđeno da budete zajedno. Osjeća snažnu privlačnost prema njemu koju je nemoguće ignorirati. Iako se jedva poznajete, uvjerena si da je on tvoja srodna duša.

Smatraš ga savršenim

Jedan od najvećih znakova da si u izmišljenoj vezi je idealiziranje do te mjere da on po tvom mišljenju nikad ne može pogriješiti. Dakle, čak i ako je najgora osoba na ovom svijetu i upušta se u sumnjive aktivnosti, žestoko ga braniš. Za tebe on jednostavno ne može pogriješiti i savršen je u svakom pogledu. 

Možda te zanima... Sviđa li ti se on zaista ili samo pažnja koju ti daje? Psiha i seks

Osjećaš ljubomoru 

Ljubomora igra veliku ulogu kada je u pitanju izmišljena veza. Primijetit ćeš osjećaje ogromne ljubomore kada ga druge žene smatraju privlačnim. U tim trenucima, nepojmljiva je činjenica da njega može privlačiti netko drugi osim tebe.

Jednostavno ga ne možeš zamisliti s nekim drugim. Između vas dvoje nema stvarne privrženosti, ali osjećaš određenu lojalnost prema njemu, zbog čega odbijaš muškarce koji bi mogli biti potencijalno zainteresirani za tebe.

Stalno tražiš znakove i dokaze

Stalno pokušavaš čitati između redaka kada je u pitanju tvoja izmišljena veza. Pokušavaš pronaći skrivena značenja u svemu što kaže ili radi. Traženje znakova i dokaza da se i ti njemu sviđaš je nešto što ti oduzima većinu vremena, dok očajnički tražiš tračak nade da bi ipak mogla imati budućnost s njim. 

Možda te zanima... 10 znakova da sabotiraš svoju vezu Psiha i seks

Osjećaš simptome apstinencije

Ako se kojim slučajem povuče ili prestane razgovarati s tobom, padaš u duboku depresiju. Budući da ne možeš zamisliti život bez njega, osjećaš se potpuno izgubljeno i prazno. Počinješ doživljavati ekstremne promjene raspoloženja, poput osjećaja euforije kada si s njim i ekstremno potištenog u slučaju kada te ignorira. 

Jednostavno ne možeš prihvatiti "raskid" veze

U slučaju da vaša "veza" završi, stalno žudiš za njim i tražiš načine da ponovno bude dio tvog života. Osjećaš ogromnu povezanost s njim i tražiš načine da dobiješ njegovo odobravanje, pažnju i naklonost. Izmišljena veza uzrokovati će samo bol i razočaranje. Ako stvarno imaš sreće, osoba koja te privlači na kraju će uzvratiti istim osjećajima. Ali u slučaju da se to ne dogodi, trebaš pokušati krenuti dalje. Život u svijetu mašte neće ti pomoći pronaći ljubav koju zaslužuješ. 

Možda te zanima... 4 razloga zašto pametne žene često zapnu u nezdravim odnosima Psiha i seks

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.