Psiha i seks 05. srpnja 2022.

10 znakova da sabotiraš svoju vezu

Foto: shutterstock Preblem u vezi
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Teško je prepoznati vlastite pogreške u odnosima i vidjeti da si učinila nešto krivo. Puno je jednostavnije okriviti partnera i otići bez osjećaja krivnje nego reći da si ti ta koja je zeznula cijelu stvar. Evo nekoliko jasnih znakova da ste ti zapravo problem u svojoj vezi.

Veze zahtijevaju puno posla, a ako si sebična i nesigurna, nisi baš spremna biti dobra partnerica. Kako se netko može osloniti na tebe kada se čini da brineš samo o sebi?

Tvoj odgovor na sve je "Ne"

Odnosi ne zahtijevaju samo uzimanje, već i davanje. Ako uvijek odgovaraš negativno, bez obzira na okolnosti, ti si zapravo problematična karika u vezi. Što god tvoj partner traži, čak i ako je nerazuman ili dosadan, trebala bi biti spremna saslušati ga i razmotriti njegove želje. Dakle, kada voliš nekoga tvoj um je uvijek otvoren.

Možda te zanima... 7 znakova da si u suovisnoj vezi i zašto to nije zdravo Psiha i seks

Sabotiraš se bez razloga

Ako se ti i tvoj partner stalno svađate i u glavi ti se vrte kaotične misli, odvoji minutu da razmisliš o tome zašto se tako osjećaš. Što je točno tvoj partner učinio? Ako samu sebe sabotiraš i uzrokuješ probleme u inače sretnoj vezi, možda je problem u tebi.

Prepuštaš partneru da odradi sav posao

To se odnosi na sve, posao, svakodnevne obaveze u kućanstvu i rad unutar veze. Lako je prihvatiti ovakve stvari, a možda nisi ni svjesna da si preuzela ulogu primateljice u vezi. Ako samo sjediš i tražiš od partnera da radi i donosi stvari za tebe, a nikada ne činiš ništa zauzvrat, nisi dobra partnerica. Moraš razmisliti što možeš učiniti za svog partnera. Pokušaj učiniti nešto puno ljubavi i ljubaznosti, koliko god to malo bilo, barem jednom dnevno.

Ne govoriš o svojim osjećajima

Ako šutiš kada te nešto muči, ispadaš povučeno i nekonfliktno što te čini pomalo lošom partnericom. Možda mrziš razgovarati o stvarima, ali to je loše. Ako si u vezi, nemaš izbora. Ne možeš samo reći da ne želiš razgovarati o tome. Ako nisi otvorena i često se skrivaš u svojoj sobi, čitaš ili gledaš televiziju kako bi izbjegla svog partnera, ti si ovdje problem. Ništa se ne rješava ignoriranjem.

Nikad ne kažeš da ti je žao

Ključ vječne ljubavi je sposobnost priznati kada si učinila nešto loše. Ako ne znaš preuzeti odgovornost za svoje postupke, možeš biti sigurna da će tvoja veza propasti. Znak je zrelosti ispričati se kad učiniš nešto loše. Ako ne možeš ni reći da ti je žao, možda nisi spremna za posvećenu vezu. 

Možda te zanima... 6 načina kako žene preplaše muškarce i unište priliku za ljubav Psiha i seks

O problemima u vezi razgovaraš s prijateljima

Pretvarati se da je sve u redu kada si s partnerom, samo da bi pričala negativne stvari o njemu i vašoj vezi prijateljima, govori puno više o tebi nego o tvom partneru. Zamisli da otkriješ da ti osoba koju voliš aktivno laže u lice i govori okrutne stvari o tebi svojim prijateljima. Bi li ostala u toj vezi? Požaliti se prijateljima o vezi je do neke mjere normalno, ali izlaganje njih svom pritajenom bijesu krajnje je nezdravo.

Stvaraš dramu zbog uzbuđenja

Ako stvaraš probleme jer te drama uzbuđuje, to nije u redu. Možda misliš da to održava strast živom u vašem odnosu, ali tako ćeš samo povrijediti svog partnera i sebe i uništit ćeš vašu vezu.

Ne možeš pustiti stvari 

Uhvatiš li se kako uvijek iznova ponavljaš iste stvari sa svojim partnerom? To je vjerojatno zato što imaš duboko ukorijenjene nesigurnosti koje ne rješavaš. Ako želiš da vaša veza preživi, ​​moraš naučiti kako nastaviti dalje. Bez oprosta, vaša će se veza polako početi raspadati malo po malo sve dok ne ostane ništa osim dvoje nevjerojatno nesretnih ljudi. Ako kažeš da si preboljeli nešto, onda to i učini. Ako nisi preboljela, porazgovaraj o tim osjećajima i emocijama sa svojim partnerom kako biste pronašli izvedivo rješenje.

Tvoj partner boji se biti iskren s tobom

Ako ti se tvoj partner ne može povjeriti bez da ne pobjegneš, ti si problem. Tvoj suspregnuti bijes i nesposobnost da zadržiš mirnu glavu nisu posljedica toga što je tvoj partner možda nesposoban, već je to zato što se ne znaš ponašati kao odrasla osoba. Ako tvoj partner ne osjeća da može biti iskren s tobom zbog straha da će biti osuđivan, on će zadržati te osjećaje za sebe dok sve ne eksplodira. A onda ćete oboje biti povrijeđeni.

Pokušavaš promijeniti svog partnera, ali ne i sebe

Ti i tvoj partner bi u vezi  trebali rasti i učiti jedno od drugog. Bezuvjetno prihvaćanje jedno drugog je, naravno, dio ljubavi, ali živjeti, učiti i mijenjati se tijekom godina zdrav je i lijep dio zajedničkog života.
Ako uđeš u vezu misleći da ćeš nekoga promijeniti iz temelja, a nisi voljna sama napraviti promjene, imaš problem. 

Možda te zanima... 4 načina na koje žene kontroliraju muškarce bez da oni to znaju Psiha i seks

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.