Psiha i seks Seks i veze 20. lipnja 2022.

6 načina kako žene preplaše muškarce i unište priliku za ljubav

Foto: shutterstock Tek ste u fazi upoznavanja, ali već vršiš preveliki pritisak na njega i očekuješ previše, prerano
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Normalno je osjećati se uzbuđeno zbog nove veze i zanijeti se emocijama. Ali bez obzira na to, pazi da ne izgubiš dobrog muškarca tako što ćeš ga prestrašiti prije nego što vidi koliko si nevjerojatna. Ako je on pravi muškarac za tebe, nećeš ga morati prisiljavati ni na što, već će te on dobrovoljno htjeti iznenaditi i udovoljiti ti.

Upoznala si odličnog muškarca i uzbuđena si jer misliš da biste bili najslađi par ikad. U tvojim očima, on će zavoljeti pravu tebe, a ti ćeš se potruditi biti što savršenija za njega. Konačno si u mogućnosti osvojiti njegovo srce i toliko si sigurna da ćeš ga osvojiti da već možeš zamisliti i vaše vjenčanje. Ali ako ste se tek počeli viđati, možda je vrijeme da usporiš jer bi ga ovim načinima mogla preplašiti i propustiti svoju priliku da zaista stvoriš vezu s njim.

Svima pa i njemu govoriš da ste u vezi

Izlazite tek nekoliko tjedana, ali već svojim prijateljicama i obitelji, čak i njegovoj, govoriš da ste par. Što je još gore, to i njemu govoriš. Nijedan muškarac ne voli da ga se uvlači u vezu prije nego je spreman ili siguran da to zaista želi. Službeno potvrditi vezu veliki je korak, stoga nemoj to forsirati. Opusti se i uživaj u fazi upoznavanja. Pokušajte što više saznati jedan o drugome i provjerite dijelite li slične vrijednosti i životne ciljeve. On te sigurno želi bolje upoznati, ali želi imati slobodu da sam može odlučiti jesi li ti prava osoba za njega. Ako ga u tom pogledu previše pritišćeš, ponašat će se oprezno i mislit će da ga želiš kontrolirati, a kada se počne osjećati zatočeno, bez razmišljanja bi mogao pobjeći.

Stalno ga pitaš kako se osjeća

Neki muškarci jednostavno ne pričaju o svojim osjećajima, pogotovo u fazi upoznavanja, jer im možda treba duže vremena da se otvore. Ako misliš da ga je teško dokučiti, to samo znači da ga još nisi upoznala iznutra. Muškarci se često suočavaju sa stereotipom da "pravi muškarci" ne pokazuju svoje osjećaje pa ih možda više iskazuju djelima. Dakle, nije da on nema osjećaje već ih jednostavno ne može izraziti na isti način kao i ti. Zato se malo odmakni i pusti ga neka priča o njima kada se osjeća ugodno. S vremenom i iskustvom postat će lakše znati što osjeća, a njemu će biti lakše otvoreno izraziti svoje osjećaje kada nije pod pritiskom. 

Možda te zanima... Zašto je stalna svađa oko istih stvari možda znak da ste srodne duše? Psiha i seks

Već se ponašaš ljubomorno

Stalno ga pitaš gdje je, što radi i s kim je. Zvučiš kao njegova majka koja voli sve imati pod kontrolom, a nijedan muškarac ne želi izlaziti s takvom ženom. Kada ga proganjaš, samo stavljaš fokus na vlastitu nesigurnost. Možda misliš da tako pokazuješ da ti je stalo, ali za njega je to veliki znak za uzbunu. Ovo stalno ispitivanje nije dobro jer mu tako oduzimaš mogućnost donošenja odluka što stvara barijeru između vas koja će ga u konačnici otjerati. Muškarac želi ženu koja je sigurna u sebe i koja mu vjeruje da će sam donositi odluke. Budi žena koja svom muškarcu daje slobodu da raste s tobom, a ne bez tebe.

Zahtjevna si

Očajna si za svakodnevnim znakovima da mu se i dalje sviđaš, odnosno pohvalama, pažnjom i komplimentima. Stalno ga gnjaviš, otkrivaš mjesta na kojima se druži i kupuješ mu darove. Stalno mu šalješ poruke ili ga uhodiš na društvenim mrežama. Ove stvari daju mu do znanja da si potrebita i zahtjevna. 

U ranim fazama veze, samo se opusti i saznaj osjećati li međusobnu privlačnost kako bi potencijalno vaša veza postigla novu razinu. Nema žurbe, stoga uspori i pusti neka se odnos razvija svojim tijekom. Nema smisla prisiljavati ga na bilo što prije nego što oboje shvatite sviđate li se jedan drugome. I dok čekaš, nastavi živjeti svojim životom umjesto da se pokušavaš na silu uključiti u njegov.

Možda te zanima... 7 znakova da si u suovisnoj vezi i zašto to nije zdravo Psiha i seks

Očekuješ previše prerano

Tek ste u fazi upoznavanja, ali već vršiš preveliki pritisak na njega i očekuješ previše, prerano. Izgleda kao da želiš upravljati njegovim životom i da mora dobiti tvoju dozvolu s kim se smije viđati, gdje smije ići i koliko vremena morate provoditi zajedno. Očekuješ da plati sve, večeru, piće ili darove. Tretiraš ga kao bankomat i ponašaš se kao da si najvažnija osoba u vezi i u njegovom životu. Možda misliš da je sretan što te ima. Ovakvo ponašanje uništava njegovu slobodu i samopouzdanje. Izlasci su zajednički pothvat, odnos u kojem biste trebali biti jednaki, tako da mu uopće ne činiš uslugu time što izlaziš s njim. Uostalom, ne tako suptilni znakovi o tome što želiš onemogućuju mu da te iznenadi i da pokaže svoje osjećaje.

Misliš da si ti sve što mu treba

Ako ga pokušaš spriječiti da se viđa s prijateljima, usredotoči se na svoj posao ili slijedi svoje interese, to je ozbiljan problem. Možda on na prvu neće primijetiti da ga kontroliraš na taj način, ali njegovi prijatelji sigurno hoće. Kada pokušavaš otjerati njegove prijatelje ili ga postupno odvojiti od njih, govoriš mu da mu ne treba nitko drugi osim tebe. Govoriš mu da njegovi prijatelji više nisu dovoljno dobri i time impliciraš da ne može donositi dobre odluke. Nije na tebi da odlučuješ s kim on provodi vrijeme. Ako stvarno ne podnosiš njegove prijatelje, možda bi se trebala zapitati je li on idealan muškarac za tebe. Možda još zapravo ne vidiš da se on ne razlikuje toliko od svojih prijatelja.

Možda te zanima... Zašto ti šalje poruke, ali te nikada ne pozove na spoj? Psiha i seks

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.