Ljepota i relax 05. ožujka 2016.

Centimetri otkrivaju koliko si zdrava!

Metar-V
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Tvoje tijelo govori puno o tvome zdravlju i fizičkom stanju. Veličina tvog grudnjaka, opseg struka i bedara mogu pokazati postoji li kod tebe rizik od određenih bolesti. Bez obzira na građu tvog tijela, važno je da brineš o svom tijelu i redovito obavljaš preventivne preglede. Svakako imaj na umu i da redovita tjelovježba smanjuje rizik od mnogih bolesti

Je li opseg tvog struka veći od 78 cm?

Za svakih 2,54 cm preko ove vrijednosti, rizik od raka debelog crijeva povećava se za 3%. Opseg struka također je dobar indikator rizika od srčanih bolesti, dijabetesa i hipertenzije. Smanjenje obujma kroz dijetu i fizičke aktivnosti smanjuje i rizik od svih spomenutih bolesti. 

Možeš li jasno vidjeti dalje od 20 m?

Stani na ovoj udaljenosti od parkiranog automobila. Ukoliko je tvoj vid normalan, trebala bi jasno vidjeti brojke i slova na registraciji, a ako to ne možeš – obavezno se naruči kod oftalmologa. I ako je tvoj vid prije bio savršen, od sredine četrdesetih godina života on počinje slabjeti, bilo na daljinu ili blizinu. Upravo zbog toga moguće je da će ti biti potrebne dioptrijske naočale ili kontaktne leće.

Je li veličina tvog grudnjaka 80 D ili više?

Broj grudnjaka 80 je prosječan, a košarica D namijenjena je ženama s velikim (ali ne prevelikim) grudima. Ipak, statistike pokazuju da žene s ovom veličinom grudnjaka češće imaju bolove u leđima, zbog pritiska na kralježnicu. U tom slučaju, pilates vježbe će pomoći – njima ćeš ojačati mišiće središnjeg dijela tijela koji pružaju oslonac kralježnici. 

Je li opseg tvojih bedara (pojedinačno) veći od 58,4 cm?

Ako je tako, onda si izložena većem riziku od srčanih bolesti, tvrde stručnjaci. S druge strane, previše mršava bedra mogu ukazivati na nedovoljno ukupne mišićne mase, što znači neodgovarajuće iskorištavanje inzulina – hormona koji pretvara šećer iz krvi u energiju. To povećava rizik od nastanka dijabetesa, a posljedično i srčanih bolesti. Jesi li viša od 174 cm? Američki znanstvenici otkrili su da visina preko ove vrijednosti neznatno povećava rizik od raka dojke. Razlog? Hormoni rasta mogu uzrokovati povećanja tkiva mliječnih žlijezda. Ali nemoj brinuti već – redovno kontroliraj dojke.

Možeš li izdržati 30 sekundi u skleku?

Lezi na trbuh, postavi laktove i nadlaktice ispod grudi, a potom se podigni od poda, odguravajući se stopalima. Ispravi leđa i zadrži se u ovom položaju 30 sekundi. Ako ne možeš, onda to znači da su tvoji mišići središnjeg dijela tijela slabi, što izaziva bolove u donjem dijelu leđa i lošu ravnotežu. Ojačaj ovaj dio tijela redovito vježbajući

Imamo za tebe nekoliko ideja za zabavan trening kod kuće!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.