Ljepota i relax Prirodno lijepa 31. prosinca 2017.

Zasjaj u novogodišnjoj noći: Recepti za prirodnu šminku za cijelo lice

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Iako postoji mnoštvo dobrih i kvalitetnih prirodnih alternativa za šminku, najjeftinija, najlakša i najprirodnija opcija je ona koju ćeš sama napraviti, a sve potrebne sastojke možda već i sada imaš u kuhinji. Portal WelnessMama donosi ti recepte za sve što će tvoje lice trebati u novogodišnjoj noći.

Nikada ti se neće pokvariti

Iako su sastojci svi organski i prirodni, ova ti se šminka nikada neće pokvariti na dnu tube ili se sasušiti zaboravljena iza perilice za rublje jer ćeš si količinski napraviti točno onoliko koliko ti treba za par nanošenja

Možda te zanima... Ne možeš pronaći svoj beauty blender? Nema problema, skuhaj jaje!

Njega je obavezna!

Ono što napraviš prije šminkanja svojoj koži jednako je bitno kao i sama šminka koju ćeš nanijeti. Očisti kožu nekim prirodnim uljem (maslinovim, kokosovim ili bademovim) koje će ti omekšati kožu i ujednačiti ten

Možeš napraviti i šećerni piling ili prirodnu mikrodermoabraziju sa sodom bikarbonom

Sve će ti to pripremiti kožu za tvoju svježu prirodnu šminku. 

Prirodna podloga

Za ovo će ti trebati aru prah, dostupan u bilo kojoj trgovini zdrave prehrane ili cinkov oksid, inače poznat po svojim dobrobitima za kožna oboljenja te kakao prah za toniranje.

Sastojci:

  • 2 žlice praha cinkovog oksida (ili aru praha)
  • žlica praha zlatne kozmetičke mice
  • 1/2 do 1 žličica kozmetičke gline
  • do 1 žlice fino mljevenog kakaa ili brončane kozmetičke mice ili cimeta (ovisno o tenu kože)

Priprema:

  • Pomiješaj sve, a pigment  dodaj polako dok ne dobiješ željeni ton.
  • Nanesi kistom kao podlogu.

 | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock Prirodni bronzer/rumenilo

Vrlo jednostavno - dodaj u aru prah ili cinkov oksid željenu količinu kakao praha ili cimeta za tamnije tonove. Možeš koristiti i prah sušene cikle ili prah sušenog šipka za ružičastu nijansu.

Savjet: Prije nego naneseš na lice, provjeri nijanse svoje prirodne šminke na ruci kako bi znala treba li što dodati ili smanjiti. 

Prirodni tuš i sjenilo 

Ovdje moraš biti jako oprezna pri nanošenju šminke, bila ona prirodna ili ne, područje očiju je uvijek najosjetljivije.

Za tuš jednostavno pomiješaj malo kakao praha s kokosovim uljem ili usitnjenog aktivnog ugljena (vrlo se povoljno može nabaviti u svakoj ljekarni) s izmućenim shea maslacem

Sjenilo napravi od kako praha za smeđu nijansu, praha spiruline za zelenu, ili aru prah za svjetlije nijanse. Poigraj se, pa pomiješaj sve ili samo neke za nove nijanse.

Njega-Kozmeticar-Maska-Ljepota1 Možda te zanima... 15 trikova za ljepotu koje možeš napraviti od prirodnih sastojaka Ljepota i relax

Prirodna maskara

U maloj zdjelici pomiješaj par kapi gela aloe vere i prstohvat aktivnog ugljena. Ako nemaš kistić za nanošenje od neke starije maskare, dobro operi staru četkicu za zube i iskoristi ju kao kistić. 

Na što sve moraš pripaziti

Prije nego se odlučiš na ovaj šminkerski potez, dobro provjeri sastojke kako bi znala je si li alergična na neke od njih ili ti pak koža ne reagira dobro na njih. 

Za svaki sastojak ima i adekvatna prirodna zamjena pa možeš sama kombinirati sastojke ovisno o tome što tvoje lice voli.

Možda te zanima... Otkrivamo što se točno događa s kožom kada odeš u krevet sa šminkom Ljepota i relax

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.