Ljepota i relax Prirodno lijepa 02. kolovoza 2017.

15 trikova za ljepotu koje možeš napraviti od prirodnih sastojaka

Njega-Kozmeticar-Maska-Ljepota1
Foto: thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Želja svake žene je izgledati lijepo. Portal Bright Side naveo je neke od trikova za ljepotu koji će ti uštedjeti vrijeme, a uz pomoć njih izgledat ćeš ljepše i svježije.

Za lijepu kosu

Ako imaš masnu kosu, morska sol pomoći će očistiti je. Dodaj 2-3 žlice soli u svoj šampon i korijen tvoje ostat će čist dulje vremena.

Za guste obrve

Ne moraš bacati bočicu svoje stare maskare. Možeš je očistiti i u nju staviti mješavinu ricinusovog ulja, vitamina E i soka aloa vere. Četkica maskare odlična je za nanošenje mješavine na tvoje obrve i trepavice.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Za podočnjake

Ako voliš kavu iskoristi soc jer kava osvježava izgled očiju. Pomiješaj soc s kokosovim uljem u omjerima 1:1 i sloj namaži na mjesto podočnjaka te ostavi 15 minuta nakon toga isperi. Stavljaj masku 3-4 puta tjedno.

Za zdravo tijelo

Anticelulitni tretman možeš napraviti i kod kuće. Pomiješaj 2 žlice mljevenog đumbira, 5 žlica kozmetičke gline i 10 žlica tople vode. Stavi mješavinu na problematično područje (trbuh, bokovi, ruke, noge) i zamotaj ih s "plastičnim omotom". Ostavi omot sat vremena, pa ga skini i otuširaj se. Jednom tjedno možeš nanositi mješavinu.

Možda te zanima... Opuštena koža iznad koljena, kapilare, masni jastučići - postoji rješenje Ljepota i relax

Za glatke noge

Depilacija šećernom pastom smatra se najučinkovitijom depilacijskom metodom. Manje je bolna, ne iritira kožu i sprječava nastajanje uraslih dlačica i rast debelih dlaka. Pomiješaj 1/4 čaše limunovog soka, 2 čaše šećera i 1/4 čaše vode. Ugrij mješavinu na slabijoj vatri dok ne postane zlatne boje, neka se ohladi i nanesi je na noge i počupaj dlačice.

Za duge nokte

Pomiješaj kokosovo ulje i med u omjeru 1:1 i dodaj nekoliko kapi ulja lavande koje je prirodni učvršćivač za nokte. Kako bi mješavina bila još djelotvornija, dodaje je u staru bočicu laka za nokte.

 | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

Za mitesere na licu

Ako si umoran od uklanjanja mitesera na nosu ili bradi napravi jednostavnu masku: pomiješaj 1 čajnu žličicu tople vode, 1 žlicu brašna i 1 žličicu meda. Na blazinicu stavi sloj mješavine i nanesi na problematično područje. Isperi nakon 10-15 minuta.

Za svjetlije pazuhe

Možeš izbijeliti kožu pazuha nanošenjem naribanog sirovog krumpira koji na tvojoj koži treba biti pola sata. Nakon toga isperi vodom.

Možda te zanima... Je li ti koža na laktovima gruba ili tamnije boje? Mi znamo što pomaže Ljepota i relax

Za opekline od sunca

Soda bikarbona je dobar sastojak za rješavanje crvenila koje je nastalo zbog izlaganja suncu. Nanesi hladni oblog na bolno mjesto i ostavi 10-15 minuta.

 | Author: Shutterstock Foto: Shutterstock

Za nježnije pete

Kako bi tvoja stopala bila mekša primijeni sljedeću otopinu: 2 šalice tople vode, pola šalice sode bikarbone i 1 šalicu octa. Noge ostavi 15-20 minuta u vodi i posuši ih s ručnikom i nanesi kremu.

Možda te zanima... Male tajne iz kuhinje za postizanje brončanog tena bez 'prženja' na suncu Hrana

Za čišći ten

Poznatu crnu masku možeš napraviti i kod kuće. Pomiješaj 2 žlice aktivnog ugljena i 1.5 žlicu želatine u prahu u toploj vodi. Ugrij u mikrovalnoj pećnici dok se ne pretvori u želatinu. Nanesi masku na lice, ostavi je 30 minuta zatim isperi.

Za bjelije zube 

Jagode će ti pomoći nježno izbijeliti zube. Mješavina 1 čajne žličice i naribane jagode i 1 čajne žličice sode bikarbone idealno je dva puta mjesečno koristiti umjesto paste za zube.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Za svjež izgled lica

Ako želiš da tvoje lice cijeli dan izgleda svježe napravi sprej za osvježavanje od aloe vera gela i pročišćenom vodom u omjeru 1:3. Ulij mješavinu u bočicu sa sprejem i ponesi je bilo gdje.

 Za ugodan miris kose

Kako bi tvoja kosa zadržala miris cijeli dan, pošpricaj parfem na četku za kosu i nekoliko puta prođi njome kroz kosu.

Možda te zanima... Kako koža stari u 40-im, 50-im i 60-im te što joj treba? Ljepota i relax

Učvršćivanje grudi

Ako želiš zadržati oblik svojih grudi nanesi vazelin svaku noć prije spavanja. Nakon dva tjedna primijetit ćeš da je tvoja koža elastičnija, svježija i čvršća.

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.