Ljepota i relax Wellness 22. svibnja 2018.

Većina Britanki se ne pere svaki dan jer su umorne, kaže istraživanje

Foto: Guliver/Shutterstock Osobe koje češće borave u javnim prostorima bez adekvatne zaštite (japanki u ovom slučaju) sklonije su gljivičnim infekcijama noktiju
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Većina žena u Velikoj Britaniji se ne kupa niti tušira svaki dan jer su previše umorne, otkrilo je novo istraživanje. Anketa je pokazala i kako jedna od tri Britanke priznaje da može proći i do tri dana da uopće ne operu niti očiste lice ili tijelo, prenosi Independent.

Oko 57% žena shvaća važnost higijene, no priznaje kako nemaju vremena otuširati se ili okupati prije spavanja, već se umjesto toga osvježe vlažnim maramicama

Istraživanje je obuhvatilo 2000 žena, a pokazalo je također i kako 60% njih ne skida ni šminku prije odlaska na spavanje nakon noćnog izlaska, s 35% onih koje su to opravdale strahom da se neće dovoljno naspavati. 

Na pitanje peru li se ujutro, samo je svaka peta žena rekla da se otušira ili okupa svaki dan, dok je njih 30% koje se ne peru po tri dana u komadu.

Ipak, 92% sudionica rekle su kako shvaćaju važnost njege kože i utjecaj svakodnevnih, po kožu negativnih, životnih faktora, poput manjka sna i dehidracije na izgled kože.

Skoro 90% ispitanica rekli je kako nisu poboljšale svoju higijenu jer su previše umorne ujutro ili navečer

Možda te zanima... Zašto je dobro tuširati se prije odlaska na spavanje? Ljepota i relax Možda te zanima... Ovo bi trebala napraviti onog trenutka čim izađeš ispod tuša Ljepota i relax

Britanski nacionalni institut za zdravstvo preporučuje da se za održavanje osnovne razine higijene osoba mora oprati lice i zube na svakodnevnoj razini; oprati ruke nakon korištenja WC-a, oprati genitalije i analno područje svaki dan; te se potpuno prati u kadi ili otuširati najmanje dva puta tjedno. 

Kompanija koja je zatražila istraživanje bila je šokirana rezultatima. 

"Znamo da je današnji tempo života brz, ali zasigurno kao nacija nismo baš tako zaposleni da se ne stignemo oprati", rekli su. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.