Ljepota i relax 13. siječnja 2011.

Đumbir za pokretanje životne energije

Dumbir-Tretman-1
1/2
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Priušti si ljekoviti tretman ''oblozi od đumbira'' koji će ti pokrenuti uspavanu životnu energiju, smanjiti bolove u leđima i mišićima i pojačati cirkulaciju u cijelom tijelu. Posebno je dobro nagraditi se tretmanom đumbiranja zimi kada je tvojem tijelu potrebno više topline i pažnje

Đumbir je u svijetu poznat kao aromatičan začin, no manje su poznata ljekovita svojstva te korijenaste biljke koja se već tisućama godina koristi u svrhu liječenja u tradiciji istočnih naroda.

Energija đumbira

Zagrebeš li svježi đumbir, njegova aroma snažno će ispuniti cijelu prostoriju što svjedoči o brzo širućem, raspršujućem kretanju energije đumbira. Kao što se njegov korijen širi pod zemljom, svježi đumbir ugrijan toplinom vode ima učinak dubokog prodiranja u tkivo, u organe kao što su bubrezi, pluća i jetra, do same stanične razine.

Svojim djelovanjem rastvara i topi nakupljenu sluz i naslage koje u organizmu znače stagnaciju, energiju koja se ne kreće, a manifestira se kao bol, upala, naticanje ili ukočenost. Toplina obloga potiče cirkulaciju krvi i limfe na dijelu tijela na koji je stavljen, što pomaže eliminaciji oslobođenih toksina. Na taj način se sva tkiva na koja je stavljen oblog napajaju, čiste i hrane svježom krvi i tako postupno omekšavaju i revitaliziraju.

Upoznaj se s tretmanom ''oblozi od đumbira''

Tretman ''oblozi od đumbira'' započinje osnažujućom đumbirovom kupkom za stopala koja će te zagrijati i opustiti, te lagano uvesti u nastavak đumbiranja. Nakon kupke slijedi tretman oblozima od đumbira koji se radi na stolu za tretmane i za koji je potrebno biti bez odjeće pa se preporuča prije dolaska odjenuti nešto lagano i jednostavno.

Oblozi od svježeg đumbira stavljaju se na odabrana mjesta na tijelu i zadržavaju se toliko dugo ili ponavljaju onoliko puta koliko je potrebno da djeluju. Također se koriste razne druge tehnike, poput trljanja kože toplim oblozima.

Vrlo su korisni kod ukočenih i bolnih mišića, kroničnih bolova u leđima, te za ljude čija je prehrana dugo vremena uključivala mlijeko i mliječne proizvode koji u organizmu, a posebno u bubrežnoj zoni, stvaraju sluz. Jednako vrijedi i za ostale teško probavljive namirnice poput mesa i brašnastih proizvoda.

Na tretman ''oblozi od đumbira'' možeš se naručiti u Makronovi, a izvodi ga đumbiroterapeutkinja Sanja Novko.

Više info: www.makronova.com

Đumbir grije tijelo

Posebno je dobro priuštiti si tretman đumbiranja u prijelaznim godišnjim dobima, te zimi kad je našim bubrezima potrebno više utopljavanja i pažnje i kad je njihova energija aktivnija. Đumbir je biljka sa svojstvom zagrijavanja tijela i pokretanja energije, a to su upravo karakteristike koje ovaj tretman čine osnažujućim i stimulativnim.

Ono što je neizostavna posljedica, jest pokretanje i oživljavanje cirkulacije tjelesnih tekućina, no pokrećući tjelesnu, također se pokreće i "uspavana" životna energija, te se ponovno vraća u aktivnost. Sam je tretman izuzetno ugodan – prava nagrada za umorno tijelo koje treba dodatni poticaj i obnavljanje.

Đumbir u domaćoj ljekarni

Osim što je izuzetno ugodan, tretman đumbirom može biti vrlo učinkovit kod pojedinih zdravstvenih stanja te je sastavni dio makrobiotičke domaće ljekarne:

  • pogodno djeluje na mnoge akutne ili kronične bolove kao što su reumatizam, artritis, bolovi u leđima, grčevi (menstrualni, crijevni itd.).
  • može ubrzati oporavak nakon raznih upalnih stanja (bronhitis, upala bubrega i mjehura, infekcije prostate, crijevnih upala, čireva i apscesa)
  • uspješno pomaže razgraditi otvrdnule nakupine masti, bjelančevina i minerala. Primjeri za to su bubrežni kamenci, žučni kamenci, ciste (na grudima i jajnicima) i dobroćudni tumori kao što su fibroidi maternice.
  • opušta napete mišiće
  • kada su tkiva oštećena, đumbirovi oblozi mogu ubrzati obnavljanje oštećenih područja. Uočene su goleme blagotvornosti đumbirovih obloga kod oporavka nakon loma kostiju.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.