Ljepota i relax 02. srpnja 2014.

Top 10 stvari nužnih za ljetovanje

Top102
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Odlazak na plažu gotovo uvijek podrazumijeva da sa sobom nosiš kupaći kostim, ručnik i zaštitnu kremu. Međutim, bilo bi svakako korisno da sa sobom poneseš još nekoliko stvari koje će ti gotovo zasigurno zatrebati na ljetovanju. U nastavku doznaj o kojim stvarima je riječ te kako ti one mogu pomoći prilikom boravka na suncu

1. Zaštita od sunca
Dok se izležavaš na 'veeelikom' ručniku, opekline i crvenilo spriječi korištenjem dobre kreme za sunčanje (ne zaboravi i lice), a što je tvoja koža svjetlija to zaštitni faktor kreme treba biti veći.

2. Sprej za uho
Pomaže kod začepljenosti uha koja nastaje nakon zadržavanja vode u uhu, simptoma koji se često javlja nakon dugotrajnog boravka u moru. Namijenjen je i djeci i odraslima, a njegova uporaba je ugodna i jednostavna.

3. Mali hladnjak ili termosica
Za vrijeme ljetnih vrućina iznimno je važno piti velike količine vode i održavati tijelo hidratiziranim. Održi piće svježim i hladnim tijekom cjelodnevnog boravka na plaži!

4. Šešir sa širokim obodom
Neophodan rekvizit za plažu je i šešir sa širokim obodom. Osim što ćeš s njime izgledati kao prava diva, tvoje lice i kosa će biti vrlo zahvalni što i njih štitiš.

5. Pastile za grlo
Sadrže u sebi prirodne sastojke i izvrsne su za ublažavanje simptoma kao što su iritirajući kašalj i neugodno 'grebanje u grlu'. Ponesi ih sa sobom na ljetovanje i nadraženost grla neće te iznenaditi.

6. 'Dobre' bakterije
Odmor ispunjen vinom i hranom ponekad može utjecati na rad crijeva i poremetiti crijevnu mikrofloru. Koristi dodatak prehrani, 'dobre' bakterije koje poboljšavaju rad crijeva i reguliraju crijevnu mikrofloru.

7. Maska i dihalica
Ako si do sada propustila pogledati što se sve događa ispod površine mora, sada je vrijeme da to promijeniš. Pokaži svoj istraživački duh, spakiraj masku i dihalicu i kreni u istraživanje podvodnog svijeta!

8. Podvodni aparat
Fascinirana si podvodnim svijetom i oduvijek si željela djelić toga ponijeti sa sobom kao uspomenu? Ovjekovječi ovog ljeta nezaboravne trenutke s podvodnim aparatom!

9. Antibiotik za ozljede na koži
Nekad se na plaži može dogoditi poneka neugodna porezotina ili ogrebotina. Lokalni antibiotik namijenjen je za sve manje površinske ozljede kože. Savjetuj se prije uporabe sa svojim liječnikom ili ljekarnikom i uživaj na plaži bez malih neugodnih iznenađenja!

10. Dobra knjiga
Uživaš u čitanju knjiga, ali nikad nemaš vremena za njih? Plaža je idealno mjesto za nadoknaditi propušteno!