Ljepota i relax 13. svibnja 2010.

Posljednji hit protiv celulita

Kavitacija1
1/5
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Brinu te celulit i ''zločesti jastučići'' na trbuhu, bokovima i bedrima? Tretman ultrazvučnom kavitacijom kojeg popularno nazivaju ''liposukcijom bez noža'' trenutno je jedan od najtraženijih tretmana protiv celulita, a već nakon prvog tretmana se može izgubiti i do 7 centimetra na kritičnim zonama

Posjetili smo Body Creatorov Centar u Vodnikovoj 8 u kojem tijekom svibnja traje poseban popust na tretmane kavitacije, provjerili kako izgleda jedan tretman i otkrili zašto je ova neinvanzivna metoda otapanja masnog tkiva toliko popularna.

'Kavitacija je neinvazivna, bezbolna, sigurna i brza alternativa liposukciji. Upravo je proljeće  idealno vrijeme za tretman kavitacije. Prosječno je potrebno od tri do pet tretmana za vidljive rezultate, a tijekom tretmana se gubi od 2 do čak 7 centimetra'.

'Sam tretman traje 40 minuta, a nakon toga radim kombiniram presoterapiju u posebnim preso hlačama koje se pune zrakom i pomažu kod problema nakupljanja vode u organizmu ili LPG terapeutiku (limfnu drenažu). Nakon tretmana klijenticama preporučujem vožnju biciklom ili vježbanje u termo kapsuli', objasnila je Ivana Galjan, asistentica koja provodi tretman u Body Creator Centru.

Kako djeluje kavitacija?

Napredna tehnologija kavitacije omogućava koncentraciju energije na točno određenoj dubini u tkivu, što osigurava selektivno razbijanje masnih stanica u potkožju. Površina kože, žile, živci i mišići pri tome ostaju netaknuti. Nakon razaranja masnih stanica, masnoća u obliku triglicerida otječe u međustaničnu tekućinu, gdje se pomoću enzimske aktivnosti cijepa na glicerol i više masne kiseline. Glicerol odlazi u krv, a više masne kiseline u jetru, gdje se metaboliziraju, kao i masnoća iz hrane.

Vodotopivi glicerol prodire u cirkulaciju i koristi se kao izvor energije, netopive slobodne masne kiseline pak putuju u jetru, gdje se razgrade kao i svaka druga slobodna masna kiselina uključujući i one iz hrane.

Rezultati su kod većine pacijenata vidljivi već nakon prvog postupka, no ipak daljnji tretmani još dodatno smanjuju količinu masnih stanica na tretiranom dijelu tijela, a tim i njegov opseg.

Pročitaj kako se istovremeno riješiti stresa i celulita...

Što se tretira?

Kavitacijom se mogu tretirati nakupine masnog tkiva na:

 • stražnjici
 • bokovima
 • bedrima
 • trbuhu
 • listovima
 • unutarnjoj strani koljena
 • na gornjem dijelu ruke

Oblikovanje trbuha, bokova, bedara, stražnjice, koljena i gornjega dijela ruku ne zahtijeva anesteziju i dugotrajni oporavak te ne ostavlja ožiljke. Površina kože ostaje neoštećena, nema bolova nakon zahvata te se stoga pacijent može vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima.

Misliš kako su muškarci pošteđeni celulita? Pogledaj kako izgleda jedan muški tretman...

Prednosti

Prednosti kavitacije su:

 • ultrazvučna kavitacija je testirana medicinki i dermatološki
 • učinkovito, bezbolno i dugotrajno tretira masno tkivo
 • smanjuje vidljivi celulit
 • uspjeh tretmana je odmah vidljiv, a može se izgubiti i do sedam centimetra
 • potpuno je neinvazivna metoda
 • nema operativnog zahvata
 • nema postoperativne njege, kao u estetskoj kirurgiji
 • nema anestezije, lijekova ni zavoja

Tko ne smije na kavitaciju?

Prije odlaska na tretman kavitacije ispunjava se upitnik o zdravstvenom stanju, a prije i nakon svakog tretmana se mjeri koliko je obujam tretiranih područja.

Osobama koje imaju povišen kolesterol, masnoće, kronične bolesti jetre i implantante se ne preporuča tretman kavitacije.

Između dva tretmana trebalo bi proći barem sedam do deset dana, a tijekom svakog tretmana se gubi najmanje dva centimetra masnog tkiva.

U svibnju možeš iskoristiti posebnu pogodnost jer za jedan uplaćeni tretman kavitacijom u Body Creator Centru u Vodnikovoj 8, dobivaš još jedan besplatno.

Više info: www.bodycreator.com

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.