Ljepota i relax Prirodno lijepa 12. listopada 2016.

Pet grešaka koje mnoge žene rade kada dođu hladniji dani

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Pogrešno se tuširamo, odupri se želji da se dugo polijevaš vrućom vodom rano ujutro. Tuširaj se toplom vodom, ali ne dulje od 15 minuta, jer ćeš u suprotnom narušiti količinu lipida u koži koji su zaslužni za prirodno vlaženje kože.

  • Ne štitimo ruke - starenje kože prvo se vidi na osjetljivom području šaka pa ga treba dobro njegovati. Njega ruku ne uključuje samo pranje ruku nježnim i kremastim sapunima te redovito nanošenje hidratantnih krema, već i nošenje odgovarajućih rukavica.
  • Zaboravljamo piti vodu - tijekom ljetnih vrućina nije teško slijediti upute o ispijanju odgovarajuće količine vode, ali u hladnijim mjesecima na to često zaboravljamo. Zimi tijelo grijemo bezbrojnim šalicama vrućeg čaja i kave. Voda nije samo gasitelj žeđi već omogućava i niz drugih važnih tjelesnih funkcija. Između ostalog, utječe na vlažnost kože. Ne zaboravi na svojih šest do osam čaša obične vode svakog dana.

Pedikura-Manikura1450X300_ | Author:

  • Zapostavljamo njegu stopala - samo zato što u hladnijim mjesecima ne nosimo japanke i otvorene sandale ne znači da moramo zaboraviti na njegu stopala. Podvrgavaj se redovitoj pedikuri – bez obzira činiš li to u kozmetičkom salonu svakih pet do šest tjedana ili se prepuštaš vlastitom beauty tretmanu svakog tjedna.
  • Zaboravljamo na usne - koža usana je vrlo osjetljiva i tanka pa je aplikacija zaštitnih sredstava posebno važna tijekom hladnih mjeseci. Prije izlaska iz kuće nanesi balzam za njegu usana. Tako ćeš ih zaštititi od isušivanja i spriječiti pucanje kože.

Što poduzeti ako su ti ruke i dalje suhe iako ih redovito mažeš?

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.