Ljepota i relax 20. studenoga 2009.

Otopi kilograme infracrvenim svjetlom

Slimline
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

U centru za oblikovanje tijela SlimaBella žene prolaze kroz jedinstven program mršavljenja u posebnoj infracrvenoj kapsuli i sauni, a ako žele pružena im je i psihološka podrška pod vodstvom psihoterapeutkinje prof. Mare Orehovec

Ekipa zdravekrave posjetila je centar SlimaBella i prisustvovala jedinstvenom programu vježbanja koji traje od 20 do 30 minuta, a odvija se pod infracrvenom svjetlošću koja prodire u tkivo do četiri centimetra dubine i zagrijava ga, te skraćuje potrebno vrijeme treninga.

'Infracrvena kapsula služi za mršavljenje i oblikovanje tijela, u njoj se vježba pod nadzorom terapeuta, a dokazano je da crvena boja potiče dobro raspoloženje i optimizam', priča Marijana Kliček, voditeljica SlimaBelle.

'Vježba se 20 do 30 minuta na temperaturi od 37 Celzijevih stupnjeva, jer je znanstveno dokazano da se upravo na toj temperaturi najbrže razgrađuju masne stanice', objašnjava.

Nakon vježbanja i tuširanja, žena legne u SPA kapsulu SlimLine, prvu medicinsku spa kapsulu u Hrvatskoj. Djelovanje kapsule zasniva se na kombinaciji topline, LED svjetlosti različitih boja, infracrvene svjetlosti, čistog kisika, vibracijske masaže i aromaterapije, a sam tretman traje od 30 do 45 minuta.

Tako se ubrzava metabolizam, potiče lučenje hormona leptina koji je regulator apetita te pomaže u mršavljenju, detoksikaciji organizma, učvršćivanju kože i pomlađivanju. Na potpuno neinvazivan način ovakvim programom vježbanja mogu se postići efekti slični liposukciji, to jest uklanjanje masnih naslaga na kritičnim dijelovima tijela.

Zašto redovito odlazi na tretmane u SlimaBellu upitali smo opernu pjevačicu Antonelu Malis.

'Vježbanje u infracrvenoj kapsuli mi odgovara jer mi je kao opernoj pjevačici snaga u mišića jako važna, a nakon tretmana ne osjećam malaksalost, i ne moram se odricati hrane koju volim jesti', objasnila je Antonela.

Kontakt: SlimaBella, Radnička cesta 1a, Zagreb, tel. 01 6055 888,  info@slimabella.hr

Saznaj više na: www.slimabella.hr

Psihološka podrška

U programe mršavljenja u SlimaBelli uključena je psihološka podrška u obliku individualnog savjetovanja te radionica na kojima se razgovara o vlastitom tijelu, prehrani i samopouzdanju.

Savjetovanja i radionice vodi psihoterapeutkinja prof. Mara Orehovec koja pomaže ženama da promijene vlastite stavove i navike i postignu ravnotežu između duha i tijela.

'U mom rječniku ne postoji riječ dijeta. Žene su danas nažalost jako opterećene dijetama koje obećavaju brze rezultate'.

'Dijeta ima početak i kraj, a ono što je potrebno za dugoročne promjene su nove navike', dodaje.

'Smatram kako je najvažnije mijenjati navike i pristup prema hrani', objašnjava prof. Orehovec.

'Pravilnom prehranom i mentalnom higijenom se može održavati optimalna tjelesna težina', smatra Mara Orehovec.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.