Ljepota i relax 23. prosinca 2017.

Najbolja pozicija i dekor za božićno drvce prema Feng Shuiju

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Pozicija božićnog drvca, boje i oblici kojima ga dekoriraš mogu imati utjecaj na određene aspekte tvoga života. Kao što određena boja zida ili boja namještaja utječe na atmosferu i ugođaj u prostoru tako i božićno drvce ima moć promijeniti raspoloženje i unijeti zbrku i nemir u život , govori Lana Anderson, feng shui konzultantica i dizajnerica interijera i objašnjava gdje i kako postaviti bor kako bi u kući vladalo blagostanje.

Božićno drvce ima jaku energiju bilo da je pravo ili umjetno. Njegov oblik je šiljast, trokutast i predstavlja element vatre. Božićne lampice se mogu iskoristit strateški, ako želiš naglasiti, odnosno potencirati energiju u određenoj zoni za nešto što priželjkuješ. Pazi na količinu dekoracija i boja, osobito ne pretjeruj s crvenom bojom jer ima energiju vatre i može odvesti u krajnost. Energija vatre može izazvati tenzije i svađe, a to nikome ne treba u vrijeme druženja s obitelji ili prijateljima. Feng Shui savjetuje da veličina drvca bude u skladu s veličinom prostorije i da nije preveliko kako ne bi zagušilo prostor i ometalo Chi energiju koja kruži prostorom.

Možda te zanima... Feng Shui horoskop otkriva kako ćeš provesti blagdane Psiha i seks

Drvce pripada elementu drva pa je najbolje, ako ga možeš smjestiti na istok, jugoistok ili jug jer to su zone u kojima se ono najbolje „osjeća“ i njegova je prirodna pozicija. Zona istoka veže se uz zdravlje, rast, aktivnost. Jugoistok potencira obilje, nježnost, davanje, a jug slavu, ponos, čast i priznanje. A što ako ga moraš staviti u neki dio stana koji baš i ne podržava ova tri smjera i je li to loš Feng Shui? Nije neophodno, ali u tom slučaju svjesnije biraj boje i oblike kojima ćeš ukrasiti drvce.

Možda te zanima... Keksi od pirova brašna s neodoljivim okusom kokosa Hrana

 | Author: Lana Anderson Foto: Lana Anderson

Lana Anderson preporučuje da slijediš upute kako dekorirati drvce koje se nalazi u određenoj zoni stambenog ili poslovnog prostora:

  • Sjever (karijera, mogućnosti) – koristi element vode i metala, odnosno tamno plavu, sivu, srebrnu, crnu, bijelu, zlatnu boju i valovite ili okrugle forme. Lampice neka budu bijele.
  • Sjeveroistok (samomotivacija, učenje) – koristi crvenu, narančastu, boju ciklame, žutu ili sve zemljane tonove.
  • Jugoistok i istok (rast, aktivnost, nježnost, kreativnost, obilje) – povoljne su boje prirodnog drva, plava i zelena svijetlog do srednjeg tona, tirkizna, izduženi i okomiti oblici.
  • Jug (čast, priznaje, duhovnost, slava) – odlična je crvena, narančasta, ciklama, zelena, plava ili prirodne dekoracije, zvjezdoliki ili špicasti oblici.
  • Jugozapad (partnerstvo, brak, majka) – zemljani tonovi, žuta, narančasta, crvena, ciklama, vodoravni, kockasti ili pravokutni oblici.
  • Zapad (financije, djeca, zabava) – koristi zemljane tonove te boje metala bijelu, sivu, sve metalik boje, zlatnu, kristale, ogledalca ili okrugle oblike.
  • Sjeverozapad (velikodušnost, otac, putovanja te red, disciplina, organiziranost ) – isto kao i za zapad.
Božić Možda te zanima... Donosimo recept: Miris Božića u domu za nekoliko sekundi Eko

Prema Feng shuiju bor nikada nemoj stavljati:

  • U hodniku ili u sobi na mjestu gdje može blokirati prolaz.
  • U području gdje može blokirati protok Chi energije općenito.
  • U blizini izvora topline poput otvorenog kamina gdje može biti zahvaćeno vatrom i izazvati požar ili u blizini drugih izvora topline poput radijatora kako se bor ne bi brzo osušio.

Više o božićnom uređenju kuće prema pravilima Feng Shuija potraži u časopisu Astral u broju za prosinac.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.