Hrana Zdravi recepti 09. prosinca 2017.

Božićni keksi od pirova brašna s neodoljivim okusom kokosa

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Dnevnik recepata Marije Cossi, 'Make it Healthy' kreiran je s namjerom da inspirira sve one koje žele unijeti i stvarati zdravije navike pomoću zapisivanja omiljenih jednostavnih jela, slastica, pića i grickalica. Mi ti donosimo njezin recept za zdrave božićne kekse.

Sastojci:

  • 40 g extra djevičanska kokosova ulja
  • 50 g kokosova šećera
  • 30 g Demerara šećera
  • 2/3 žličice Bourbon vanilije
  • 1 jaje
  • 75 g integralnog pirova brašna
  • 75 g pirova brašna
  • 1/3 žličice sode bikarbone
  • 2 rebra tamne čokolade

Možda te zanima... Dnevnik s receptima koji će ti pomoći da jedeš zdravo Dijeta
Priprema:

  • Kokosovo ulje (sobne temperature) kremasto izmiksati s kokosovim i Demerara šećerom. Ovo je najbitniji korak kako se kasnije ne bi osjećao šećer pod zubima i kako bi keksići bili ovako mekani, topljivi u ustima.
  • Dodaj jaje i kratko izmiksaj. Sipaj brašna, vaniliju i sodu bikarbonu te izmiksaj tek toliko da dobro sjediniš sve sastojke u finu kompaktu smjesu. Komadiće čokolade koje si prethodno nasjeckala, ručno umijesi u smjesu.
  • Žlicom za kekse vadi jednake kuglice i stavljaj ih na pleh obložen masnim papirom i peci na 180 stupnjeva Celzijevih oko 12 minuta. Keksi će biti jako krhki, nemoj ih dirati rukama ili pokušavati vaditi s pleha, već podigni ili povucite cijeli masni papir i stavi na rešetku da se hladi.
  • Nakon nekoliko minuta možeš ih maknuti s masnog papira i ostaviti i dalje na hlađenju. Očvrsnut će, stvoriti će se lijepa korica, no oni i dalje ostaju mekani.
  • Čuvati u staklenci ili limenoj kutiji i nemojte zaboraviti javiti dojmove!!!
Možda te zanima... Za mirisni Božić: Prhki keksići od đumbira i cimeta Hrana

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.