Ljepota i relax 04. travnja 2017.

Masaža trbuha koju možeš napraviti sama i tako izbaciti toksine i potaknuti probavu

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

U shiatsu praksi često kažemo “način na koji probavljamo hranu pokazuje na koji način probavljamo svoje emocije i misli”. Posebno ako smo skloniji stagnaciji ili često za sebe kažemo da nam je “metabolizam sporiji”, ovo je odlična tehnika za nas.

Masaža Hare je u shiatsu vještini posebna i vrlo široka tema, a ovdje su predstavljene dvije jednostavne tehnike kojima možemo potaknuti pravilniji rad probave, a time i eliminaciju.

Bubnjanje

Dlanovima naizmjenično bubnjamo u smjeru kazaljke na satu (smjer probave) oko pupka.

 | Author: Goran Stanzl/PIXSELL Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Pritisci

Izvodimo ih prstima jedne ruke dok je druga naslonjena na nju. Na izdah ulazimo u točku koju smo odabrali i na udah se premještamo. Krećemo se u krug i cijelo tijelo opuštamo prema pritisku.

 | Author: Goran Stanzl/PIXSELL Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Prikaz vježbe pogledaj u videu:

Ako ti se svidjela ova vježba, pozivamo te na ciklus radionica Shiatsu i emocije, shiatsu učiteljice i praktičarke Sanje Novko. Radi se individualno i u parovima; trening percepcije, tjelesne vježbe, vježbe disanja, samo-masaža, kontakt u parovima kroz pojedine shiatsu tehnike, komunikacija te meditacija. Termini održavanja radionica su sljedeći:  8.4., 22.4., 13.5., 20.5. i 27.5. (17:30 do 21 sat). . Prijavu za ciklus radionica možeš izvršiti telefonski na 01/ 48 47 119, radnim danom od 10 - 17 h u Makronovi.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.