Ljepota i relax Prirodno lijepa 28. lipnja 2018.

Kako se tvoje ruke i nokti mijenjaju s 20, 30 i 40 godina

Ruke-Mazanje
Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Kada razmišljamo o starenju obično zamišljamo koliko ćemo bora dobiti oko očiju, na čelu i oko usana. Pri tom često zaboravljamo na ruke i nokte koje vrijeme i te kako mijenja. Ruke odaju godine više nego lice jer brže stare zato što su stalno izložene suncu i hladnoći, raznim kemikalijama, isušivanju od čestog pranja, objašnjava dermatologinja Patricia Ceballos.

Pročitaj kako se ruke mijenjaju u dvadesetim, tridesetim i četrdesetim godinama i što možeš učiniti da zaustaviš te procese, naravno ako želiš.

U dvadesetim

  • "Postavlja se temelj za budućnost kože, p je način na koji se brineš za svoje ruke bitan upravo sada", kaže Ceballos i kaže da je povremeni piling uz redovitu hidratizaciju sasvim dovoljna njega u ovom periodu u kojem ruke izgledaju najbolje. Dodaje da se pretjerano izlaganje suncu u ovaj dobi može očitovati smeđim flekama u starijoj dobi.
  • Rješenje: "Redovita upotreba kreme za sunčanje u dvadesetim je apsolutna nužnost za kožu bez tamnih mrlja nakon četrdesete", kaže Ceballos.
Možda te zanima... Četiri tretmana za nježne ruke, odaberi odgovarajući Ljepota i relax

U tridesetim

  • Mnoge žene rađaju u tridesetim godinama, a trudnoća utječe na elastičnost kože zbog uzburkanih hormona i natečenih zglobova. Nokti s godinama također slabe i počinju se "listati", a kod nekih se na na noktima javljaju i brazde.
  • Rješenje: Potrebno je koristiti bogate kreme koje sadrže shea i kakao maslac te ih prilikom nanošenja ne zaboraviti nanijeti na nokte. Neravni nokti mogu se izravnati rašpanjem, nakon čega ih je potrebno uroniti u ulje, Ceballos preporučuje maslinovo.
Možda te zanima... 5 načina kako štetiš svojim noktima Ljepota i relax

Ruke-Komp1 | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

U četrdesetim

  • Možeš opaziti da su agresivne tretmani poput geliranja i stavljanja umjetnih noktiju ostavili traga, tako što te nokti bole i pucaju, a to si nikada nije događalo s dvadeset. To je zato jer ploča nokta slabije podnosi tretmane. Na rukama se pojavljuju prve smeđe mrlje, ako su ruke često bile izložene suncu, a i vene postaju izraženije jer se kolagen sve više smanjuje.
  • Rješenje: Ruke je potrebno njegovati s prirodnim proizvodima koji ne sadrže kemikalije. "Mrlje se mogu izblijediti primjenom retinola i alfa lipoične kiseline, a laserom se mogu i potpuno ukloniti", kaže Ceballos.
Nokti-Njega Možda te zanima... Kako izgledaju tvoji nokti i što govore o tvom zdravlju? Zdravlje

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.