Ljepota i relax Prirodno lijepa 14. srpnja 2016.

Četiri tretmana za nježne ruke, odaberi odgovarajući

Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ruke su izložene brojnim štetnim utjecajima i potrebna im je posebna njega. Koža na rukama je tanka i osjetljiva, a da bi ostala besprijekorno nježna, važno je da odabereš odgovarajuća sredstva za njegu ruku.

Piling

Tretman uklanja odumrle stanice kože tako da hranjivi sastojci iz kreme mogu dublje prodrijeti u kožu. Za ruke koristi isti piling kao i za lice, a možeš ga napraviti i sama. Pomiješaj žličicu morske soli s tri žlice bademovog ulja i žlicom meda. Smjesu polako umasiraj u vlažnu kožu i drži dok se ne osuši, pa isperi toplom vodom.

Maska

Izrazito suhoj i gruboj koži na rukama potrebna je dubinska njega. Pomiješaj dvije žlice meda, žlicu kukuruznog brašna, žlicu jogurta i nekoliko kapi limuna. Nanesi i ostavi na rukama najmanje 20 minuta, a zatim isperi toplom vodom. Vrlo je djelotvorna i maska od žlice pire krumpira, dvije žlice slatkog vrhnja i žumanjka. Utrljaj, drži oko 15 minuta i isperi toplom vodom. Efekt će biti bolji ako naneseš nekoliko kapi limunovog soka.

Krema

Glavni zadatak je da nahrani i hidratizira, bitno je i da sadrži UV-zaštitu. Uvijek je biraj prema tipu kože, ako je normalna koristi hidratantnu, a za suhu što masniju. Vodi računa i o sastavu, idealno je da bude s prirodnim uljima, ekstraktima biljaka i vitamina.

Kupka

Da biste rukama pružili kompletnu njegu, okupaj ih povremeno i u toploj, biljnoj kupki. Vruću vodu prelij preko sušene kamilice, majčine dušice, nevena i koprive, ostavi nekoliko minuta pa potopi šake i držite ih dok se voda ne ohladi. Tretman završi tako što ćeš umasirati hranjivu kremu.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.