Ljepota i relax 05. travnja 2016.

10 trikova za dan bez stresa

Masaža
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Stresan način života i neprestana utrka s vremenom mogu štetno utjecati na zdravlje. Kako bi spriječila negativan učinak napornog rada i obveza koje ti vise nad glavom, moraš naučiti opustiti se. Prije svega. odvoji vrijeme za sebe i posveti se svojim mislima. Danas ne moraš obaviti baš sve što si si zacrtala, radije dio dana posveti vježbanju, slušanju glazbe ili pripremi kvalitenog i zdravog obroka. Pročitaj naše savjete koji će ti pomoći da se opustiš

  • Slušaj glazbu - glazba čini sastavni dio života i utječe na naše emocije. Slušaj glazbu koju voliš dok obavljaš rutinske aktivnosti. Imat ćeš puno više i energije i volje za rad.
  • Kreći se - ako 40 minuta dnevno provedeš hodajući (do posla i natrag, do prodavaonice, do škole ili vrtića), napravila s puno za svoj organizam.
  • Priušti si masažu - ovaj tretman poboljšava krvnu i limfnu cirkulaciju, pospješuje protok kisika, eliminira toksine, povećava kapacitet pluća, popravlja kvalitetu sna i stanje kože.
  • Hrani se na ”zen” način - neke namirnice, zahvaljujući svom sastavu, zaista pozitivno utječu na raspoloženje. Banane, na primjer, u sebi imaju serotonin koji potiče osjećaj zadovoljstva.
  • Organiziraj se - razmisli još jednom o svojim aktivnostima tijekom dana. Moraš li baš sve to obaviti? Eliminiraj sve što ne moraš napraviti, a oduzima ti dragocjeno vrijeme.
  • Pravilno diši - ispruži se, zatvori oči, budi mirna i diši duboko. Ruke stavi na trbuh i udahni od pet do deset puta. Ovo možeš raditi i u uredu i u gradskom prijevozu, kada god osjetiš napetost.
  • Njeguj biljke - rad u vrtu smanjuje rizik od dijabetesa, srčanožilnih oboljenja i osteoporoze. Ako nemaš vrt, nabavi sobne biljke i uživaj u sadnji, zalijevanju i napredovanju biljaka.
  • Smij se - smijeh nas tjera da dišemo punim plućima, što opušta tijelo, ali i potiče proizvodnju endorfina – hormona sreće - koji  čini da se osjećamo ugodno i rasterećeno.
  • Isteži se - sjedni na pod, ispruži i raširi noge, pa udahni dok podižeš ruke iznad glave. Polakoizdahni spuštajući gornji dio tijela prema tlu. Ostani tako nekoliko trenutaka, pa ponovi vježbu.
  • Regeneriraj se - tijekom noći organizam obnavlja važne tjelesne procese. Zato je san najbolji način da se opustiš, te da se dobro osjećaš tijekom dana.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.