Ljepota i relax Prirodno lijepa 07. srpnja 2016.

Kako koža reagira na stres uzrokovan poslom?

Koža_1
Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Kad osoba proživljava stres bilo zbog traženja novog posla ili strepnje da zadrži postojeći to se može negativno odraziti na kožu zato što u takvim situacijama dolazi do usvajanja loših prehrambenih navika i zanemarivanja aktivnosti koje opuštaju.

U ovom razdoblju mnoge se žene počinju svakodnevno šminkati, a neke čak i ne skidaju šminku baš svaku večer ili to pak ne čine na pravilan način. Sve to uzrokuje pojačanu produkciju masnoće, nagomilavanja nečistoća i začepljenje pora i na kraju, pojavu mitesera i akni. U radnom okruženju krije se još jedan rizik: često dodirivanje lica rukama i držanje telefonske slušalice uz obraz također mogu izazvati pojavu infekcije.

Kako izbjeći akne te siv i umoran izgled lica?

Uhodavanje u novi posao obično znači i pojačanu osjetljivost kože i povremenu pojavu akni, što ipak ne traje dugo. Međutim, preporučuje se da započneš nešto agresivniji režim čišćenja. Umivaj se svaku večer preparatom koji sadrži salicilnu kiselinu – tako ćeš ukloniti višak sebuma i sloj izumrlih stanica s kože. Navečer, nakon čišćenja, u kožu lica obavezno utrljaj losion s 10 posto (ili više) glikolne kiseline. Jednom tjedno stavljaj sumpornu masku.
 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.