Ljepota i relax 04. rujna 2017.

Čitanje je tako cool: Posjeti besplatne tribine i upoznaj književne zvijezde u Zagrebu!

1/5
Foto: Žarko Bašić/PIXSELL
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

U prepunoj velikoj dvorani zagrebačkog kina Europe u nedjelju je otvoren peti Festival svjetske književnosti koji traje sve do subote. I ove godine dovode najveće autore i najzanimljivije književne zvijezde s drugih kontinenata. U središtu pozornosti je književnost njemačkog jezika.

"Festivalski programi traju svakodnevno od podneva do večernjih sati sve do subote 9.9.", objasnio je Seid Serdarević i pozvao ljubitelje književnosti da sudjeluju u festivalskom programu.

1 / 4

U središtu pozornosti je književnost njemačkog jezika

Dodao je kako na festival ove godine među ostalima dolaze i istaknuti njemački urednik i pjesnik Michael Krueger, Austrijanac Manfred Mittermayer, najveći poznavatelj djela Thomasa Bernhardta, njemačka spisateljica ukrajinskog podrijetla Marjana Gaponenko i poznati austrijski satiričar Richard Schuberth.

Možda te zanima... Čitanje knjiga izaziva mjerljive promjene u mozgu Ljepota i relax

Prvu večer festivala otvorio je jedan od najpoznatijih njemačkih pisaca Daniel Kehlmann, koji je poznat kao autor koji je doveo humor u Njemačku. Autor romana "Mjerenje svijeta", koji je postao najprodavanija knjiga na njemačkom jeziku u posljednje 32 godine.

Sa programskim direktorom Festivala svjetske književnosti Seidom Serdarevićem, razgovarao je o svom najnovijem romanu "Trebao si otići", koji su posjetitelji imali priliku kupiti na licu mjesta.

Možda te zanima... Čitanje kratkih priča pomaže kod donošenja teških odluka Ljepota i relax

Međuljudski odnosi i prevare otkrivene putem sms-a

Jednostavan, britak i duhovit, Kehlmann se na tribini dotaknuo i teme međuljudskih odnosa i prevare kao najčešćeg uzroka raspada braka. Iskreno se čudio zašto preljubnici ostavljaju ljubavne sms-poruke kao neoborive dokaze u svojim mobitelima i ne brišu ih, a i sam je svjedočio raspadu brakova svojih poznanika i prijatelja upravo zbog pronađene preljubničke poruke u mobitelu. Tu je temu odlučio provući i kroz svoj novi roman "Trebao si otići" koje je preveden na hrvatski u izdanju Frakture.

Možda te zanima... Preporuka knjige: 'Životolovka: od depresije do punine života' Psiha i seks

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.