Ljepota i relax 26. listopada 2015.

Bojanje stimulira desnu stranu mozga

Boj-Uspr
1/2
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Bojanke za odrasle postale su pravi hit i kod nas i u svijetu te su se pojavile u sve većem broju knjižara. Pitaš se zašto su postale toliko popularne? Donosimo ti 5 razloga koji će i tebe potaknuti da uzmeš bojice i flomastere u ruke i primiš se bojanja

1. Bojanje opušta

U današnjem načinu života punom stresa, dugih radnih sati i rokova treba nam nešto za opuštanje. Istraživanja pokazuju da bojanje pomaže razbistriti um i usredotočiti misli te će ti pomoći da se opustiš i zaboraviš na stres nakon dugog, napornog dana. Dok sjediš i usredotočena si na bojanje to će djelovati na tebe umirujuće te će imati veliki učinak na tvoje raspoloženje, razinu energije i spavanje.

2. Bojanje stimulira mozak

Ako nemaš vremena svakodnevno njegovati svoju maštu, bojanje ti može pomoći da izraziš svoju kreativnost na zabavan i konstruktivan način. Istraživanja pokazuju da imaš bolje ideje ako stimuliraš desnu stranu mozga. Bojanje u desnoj strani mozga potiče 'kreativne sokove' da teku te pomaže da misliš izvan okvira, dok zapravo bojaš unutar linija.

3. Bojati možeš i u društvu

Bojanje ne mora biti samostalna aktivnost. U zamjenu za precijenjene restorane i gužve u barovima, pozovi svoje prijatelje na čašu vina i bojanje. Grupno bojanje može biti opuštajuć i zabavan način da provedeš vrijeme s ljudima koje voliš.

4. Bojanje je veliki kreativni ispušni ventil

Bez obzira na tvoje umjetničke sposobnosti, nema pravog ili krivog načina bojanja. Drveće ne mora biti zeleno, nebo ne mora biti plavo. To je tvoj svijet i oboji ga kako želiš. Sve je dopušteno pa čak i bojanje izvan linija.

5. Bojanke mogu biti savršen poklon

Jesi li ikada čula da netko kaže: "Uh, ne volim bojanje?" Sigurno nisi. Bojanke su savršen rođendanski ili blagdanski dar za one prijatelje za koje misliš da imaju sve. Sigurno će se obradovati poklonu koji ih može opustiti.

Doznaj više o crtežima koji otkrivaju podsvjesne želje.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.