Ljepota i relax 04. rujna 2015.

Bockanjem do nižeg krvnog tlaka?

Akupunktura
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Može li akupunktura pomoći osobama sa blago ili umjereno povišenim krvnim tlakom? Znanstvenici su otkrili kako je razina krvnog tlaka blago pala u skupini bolesnika koji su svaki tjedan odlazili na tretman akupunkture, ali promjene su spore i potrebno je više tretmana. Potraži link za naš alat u članku i izračunaj koji je tvoj rizik od povišenog krvnog tlaka

'Akupunktura može pomoći u snižavanju krvnog tlaka 'rekao je koautor studije dr. Ivan Longhurst, kardiolog na Sveučilištu u Kaliforniji, Irvine.  Visoki krvni tlak može dovesti do moždanog udara i srčanih bolesti, pa ga je izrazito važno držati pod kontrolom. Mnogi pacijenti su zbog problema sa tlakom primorani piti lijekove, a neki traže i alternativne metode liječenja.

U istraživanju, pacijenti su nasumično podijeljeni u jednu od dvije vrste akupunkture u vremenskom periodu od osam tjedana. Jednoj skupini tretirana su zapešća i noge ispod koljena - točke na tijelu koje su određene za potencijalno snižavanje krvnog tlaka u prethodnim istraživanjima i ta skupina je zabilježila najbolje rezultate. Druga tehnika uključila je podlaktice i noge i rezultirala bez poboljšanja krvnog tlaka. 'Promjene su spore i dugotrajne i iziskuju više tretmana', rekli su znanstvenici.

Tko se boji iglica još?

Akupunktura je starokineska metoda liječenja uz pomoć igala koje se zabadaju u određene točke na koži. Sama riječ je latinskog podrijetla (acus = igla,pungere = zabadati). Metoda je dobila ime od europskih misionara koji su posjetili Kinu krajem 16.st. i prvi donijeli glas u Europu o liječenju na kineski način.

Uči nas da u tijelu postoje meridijani kojima protiče energija, a svaka blokada energetskog protoka izaziva određeni poremećaj ili bolest. Tretiranjem određenih točaka na meridijanima liječnici pomažu uspostavi normalnog energetskog protoka i kada je on uspostavljen vlastita energija svakog čovjeka liječi određeni poremećaj (bolest).

Pročitaj više o tretmanu akupunkture.

Izračunaj jesi li u rizičnoj skupini za povišeni krvni tlak u našem alatu.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.