09. svibnja 2021.

7 stvari koje bi trebala barem jednom u životu probati sa svojom majkom

1/3
Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Svaki se odnos majke i kćeri razlikuje i mijenja - možda si tek sada shvatila što ti je mama govorila dok si bila tinejdžer, ili ti nedostaje jer ne provodiš dovoljno vremena s njom, ili i sama postaješ nova mama i treba ti njena podrška. Bez obzira kakve su ga situacije oblikovale, treba ga osnažiti ili osvježiti uspomenama koje ćeš zauvijek pamtiti.

Zena-Depresija Možda te zanima... Zašto neke osobe nikako ne mogu ostvariti zadovoljavajuću ljubavnu vezu? Psiha i seks

Provedite subotu uz čašicu dobrog vina

Sad kada ste odrasle i jedna i druga, možete se skupa opustiti uz priču i neko kvalitetno vino. Odvedi majku u neku vinariju, vinski vrt, bar specijaliziran za vino i sir, ili jednostavno izaberi nešto voliš i doma organiziraj intimno druženje gdje ćete moći pretresti sve teme bez ometanja.

Opustite se skupa u nekom centru ljepote

Rezerviraj termin njege lica i tijela za sebe i mamu. Masaže, tretmani lica, manikure, pedikure i opuštanje u zen atmosferi i ispijanje čaja nešto je što možete skupa podijeliti i pritom se osjećati opušteno i osvježeno tijekom cijelog dana. Također možete i pretresti teme o tome što vam najviše smeta ili odgovara na vašem tijelu i usporediti koliko si gena naslijedila od nje. 

Povedi ju na izlet za pamćenje

Strpaj mamu u auto, pripremi neku hranu i odvezite se u prirodu - na plažu, park, lagano planinarenje, šumski izlet. U košaricu za piknik stavi njene najdraže grickalice i piće pa se opustite uz cvrkut ptica ili šum mora. Skupa se prisjetite nekih posebnih izleta i odmora kada si bila još mala.

Mladi_Par Možda te zanima... Rušimo tabue: Roditelji i mladi otvoreno o seksualnosti Psiha i seks

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Prolistajte stare albume

Nema ništa zanimljivije od prisjećanja zanimljivih anegdota, čudnih modnih kombinacija, školskih priredbi, ljetovanja i starih prijatelja koje kriju stranice obiteljskih albuma. Pitaj ju o nekim starijim slikama, koje su nastale prije tebe ili dok si još bila mala. Možda ti mama otkrije neke nove stvari koje prije znala ili nisi smjela znati. Ako to ukomponiraš s vinskom subotom, vjerujemo da će zanimljivosti biti pregršt. 

Povedi ju u branje grožđa ili jabuka

Obiteljski vrtovi i vinogradi kriju obilje voća koje si brala i jela 'ravno s grane' jer ništa nije moglo naškoditi od domaće jabuke ili kruške. Tvoja baka i majka su od njih pekle kolače, kuhale pekmeze ili radile napitke, a ti si samo gledala proceduru i 'ukrala' koji griz savijače ili žlicu džema. Sad je vrijeme da ti i majka napravite nešto skupa. Naberite se finog domaćeg voća u obiteljskom voćaru, ili ju povedi na berbu grožđa kod prijatelja. Osim što ćete se podružiti, zabaviti i provesti na svježem zraku, možete skupa nešto ispeći ili skuhati od prikupljenih plodova kao nagradu za kraj dana, a to će vam dati još prilike da popričate o svemu što ste skupa proživjele taj dan.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Upišite skupa tečaj kuhanja

Ako volite kuhati, ovo je idealni način da skupa naučite nešto novo. Talijanska, francuska ili azijska hrana riznice su raznih recepata i trikova za pripremu hrane, tako da možete pretresti ono što već znate i dodati neke novitete u kuhanje. Okušajte se kasnije u zajedničkom kuhanju novih uzbudljivih jela za obiteljska okupljanja i blagdane. 

Filmski maraton

Podijelite ljubav prema najdražim filmovima u jedno kišno poslijepodne. Baš kao i kad si bila mala, utopli se sa šalicom čaja pored mame na kauču, pa krenite redom, od njene najdraže Casablance do tvojih Gospodara prstenova. Komentirajte scene, plačite i smijte se ponovno proživljenim najdražim scenama. 

Bebe-Uspr Možda te zanima... Najčešći mitovi o roditeljstvu Zdravlje

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.