Zdravlje 02. listopada 2013.

Najčešći mitovi o roditeljstvu

Bebe-Uspr
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Trudnoća i majčinstvo velike su promjene u životu žene, a kad se tek zakorači u svijet nepoznatog i novog, svaka pomoć je dobro došla. No, ljudi oko nas puni su naizgled dobronamjernih, ali često zastarjelih savjeta za koje su uvjereni da su točni i da vrijede baš za svakoga. Donosimo ti najgore savjete o roditeljstvu koje su dobile čitateljice portala klokanica.hr

Poznati mitovi

Čitateljice na forumu Klokanice pišu o 'dobronamjernim' savjetima za njegu, brigu, prehranu djece i dojenje kakve sve mame ponekad čuju od baka, rođakinja, prijateljica ili čak slučajnih prolaznica. Na forumu Klokanice jedna mama pokrenula je raspravu o najgorim savjetima o roditeljstvu i ispričala svoje iskustvo. "Moj sin se dugo, dugo budio noću svaka dva sata i cicao pa mi je puno mama savjetovalo da mu s već četiri mjeseca počnem davati rižine pahuljice kako bi se bolje najeo i bolje spavao."

Plač 'jača pluća'

Slično iskustvo imala je i katarinaV koja je dobila savjet da svojoj tromjesečnoj bebi ponudi pire krumpir "jer je mekan i ne mora se žvakati". Osim savjeta o prehrani za bebe, čitateljice spominju već poznati mit da se dijete ne smije puno držati na rukama i tješiti kad plače "jer ćeš ga tako razmaziti", dok plač "jača pluća", a ninakolega napisala je: "Meni je najbolji 'savjet' ikad da beba kad stigne kući mora cijelo vrijeme biti u krevetiću u zatvorenoj sobi i to najmanje 6 mjeseci jer se s njom 'nema što raditi'. Ja sam pitala: 'A maženje, igranje, nunanje? To je moja beba, a ne pas' pa su me gledali i rekli: 'Ah, mlada majka, što ti znaš, ako dijete nosiš i maziš, razmazit ćeš ga'. Kako mogu razmaziti dijete pokazujući mu ljubav?"

Više o najgorim savjetima za roditelje pročitaj ovdje.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.