Psiha i seks Seks i veze 15. prosinca 2016.

Rušimo tabue: Roditelji i mladi otvoreno o seksualnosti

Mladi_Par
Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Udruga roditelja „Korak po korak“ provela je istraživanje o važnosti otvorenog razgovora o seksualnosti na uzorku od 400-tinjak roditelja i 150 mladih korisnika portala Maloljetni-roditelji.net.

Rezultati su pokazali da 85 posto roditelja smatra da će razgovor djeci pomoći da se ponašaju odgovorno i donesu bolje odluke, a 61 posto da će na taj način biti manje pod utjecajem medija i pritiskom vršnjaka.

Da se u školi nedovoljno obrađuje tema seksualnosti i odgovornog spolnog ponašanja, smatra 77 posto roditelja. Porazna je činjenica da samo 7 posto mladih korisnika portala Maloljetni-roditelji.net navodi roditelje kao glavni izvor informacija o spolnosti, a 60 posto njih voljelo bi o tome razgovarati s njima.

Kako prepoznati ženski orgazam i doživljavaju li ga sve žene jednako?

Važnost otvorenog razgovora

Ovi i drugi rezultati bit će predstavljeni javnosti i medijima na tribini za roditelje i stručnjake pod nazivom „Otvoreno o seksualnosti mladih – rušimo tabue!“ koja će biti održana u ponedjeljak 19. prosinca 2016. s početkom u 13:00 sati u Europskom domu u Jurišićevoj 1 u Zagrebu.

 | Author: PR Foto: PR

Glavni je cilj tribine podizanje svijesti o važnosti otvorenog razgovora o seksualnosti od strane roditelja i stručnjaka te prevencije rizičnog spolnog ponašanja mladih.

Stručnjaci iz Udruge roditelja „Korak po korak“ otvorit će nekoliko važnih tema – „Razgovaraju li roditelji o seksualnosti s djecom?“ s prikazom rezultata istraživanja, „Jesu li mladi u riziku?“ uz razmjenu iskustava korisnika portala Maloljetni-roditelji.net, te Važnost otvorenog razgovora o seksualnosti s djecom i mladima i oblici podrške za roditelje.

Predviđeno trajanje tribine je dva sata, a ulaz je slobodan za sve koji se žele uključiti u razgovor u ovim važnim temama.

U kojim slučajevima je ok seks bez kondoma?

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.