Ljepota i relax 05. svibnja 2016.

6 znakova emocionalnog celulita

Celulit2
Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Sudeći prema posljednjim istraživanjima, tvoje stanje uma bi moglo biti razlog tvom celulitu. Stručnjaci su razmotrili može li se za tu neestetsku nepravilnost kože okriviti potisnuti stres i ako da, koji je onda lijek

Psiholozi u Meksiku su došli do rješenja kako se riješiti naporne narančine kore - više se ljuti i zabavljaj. Ne šalimo se, Martha Sanchez Navarro vjeruje da celulit uzrokuje emocionalni stres koji držimo u sebi. "Ako ne radiš što voliš, ne studiraš što želiš, nisi u vezi s onime s kim bi htjela biti - fizički simptomi su način kako tijelo razgovara s tobom", objasnila je u svom zadnjem istraživanju.

Uzrok abnormalni porast vlakana?

Dr. Elisabeth Dancey, stručnjakinja za celulit iz londonskog Bijoux Medi Spa, kaže da treba trebate razumijeti što je celulit: "Celulit nije, ono što mnogi vjeruju, nakupina toksina. To je masnoća koja sadrži veću količinu kolagen vlakana od uobičajenih koji su uz to i deblji nego inače. Oni zadržavaju tekućinu koja se onda približava površini kože te tvori taj spužvasti, grudasti, neravni izgled kože. Abnormalni porast vlakana može biti potenciran slabom cirkulacijom, slabijim protokom kisika ili nepravilnim radom limfnog sustava. Stres je okidač za sve te uzroke nastanka celulita zato jer smanjuje cirkulaciju prema dijelovima tijela koji nisu esencijalni."

Ogorčenost i potisnuta ljutnja stvaraju celulit

Akupunkturistica Maureen Cromey se slaže s time: "Žene koje mi dolaze s problemom celulita su najčešće one koje se previše brinu i analiziraju. U kineskoj medicini, ove emocije iscrpljuju energiju slezene, koja zatim izaziva slabiju cirkulaciju u bokovima i bedrima, težinu i nakupljenu tekućina te razvoj masnoće. Također može biti povezan s niskom razinom energije u jetri, koja je, na kraju povezana sa ogorčenošću i potisnutom ljutnjom."

Rješenje: psihoterapija ili krema protiv celulita?

Znači li to da onda trebamo psihoterapiju, a ne kreme protiv celulita? Ova teorija nije opravdanje kako bi izbjegla stvari poput zdrave prehrane i vježbanja. Cromey kaže da akupunktura također može pomoći. Ubadanjem igala u određene dijelove tijela, poput bokova, možeš osloboditi blokiranu energiju, mobilizirati masnoće i tekućine te napraviti osjetnu razliku za tijelo i psihu. Louise Hay smatra da je rješenje korištenje mantri koje pomažu osloboditi potisnute emocije bez da se to manifestira kroz izljeve bijesa. Mantra za celulit je ponavljanje rečenice najmanje jednom dnevno: "Opraštam drugima, opraštam sebi. Slobodna sam voljeti i uživati u životu".

Šest znakova da je uzrok tvog celulita emocionalne prirode

Izgleda jednako kao i uobičajeni celulit, ali akupunkturistica Maureen Cromey kaže da sljedeći simptomi mogu ukazivati da imaš nisku količinu energiju slezene, što doprinosi nastanku celulita:

  • Brineš se o jednoj te istoj stvari bez prestanka.
  • Izbirljiva si u prehrani jer nikad nisi zapravo zadovoljna sa svojom dijetom.
  • Umorna si i žudiš za šećerom.
  • Naduta si nakon jela.
  • Probava ti je redovita ali se nikada zapravo ne osjećaš prazno.
  • Skuplja ti se tekućina ispod kože i uvijek imaš umoran izgled.

Provjeri koje vježbe eliminiraju celulit.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.