Kolumne 02. veljače 2019.

Psihološka pozadina problema s urinarnim traktom i kako si pomoći

Trbuh_Mjehur
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ljudsko tijelo je 60 % po sastavu voda, a poznato je da voda ima više agregatnih stanja - tekuće, plinovito i kruto. Zanimljivo da je kristal po strukturi - voda. O kristalima se puno priča, a najviše o tome kako su dobra zaštita od mnogih štetnih zračenja. Kod njih je najvažnije da ih se očistiti i pozitivno programira.

Lako je shvatiti da je ljudsko tijelo poput kristalnog hrama kojeg također treba fizički i metalno očistiti i pozitivno emocionalno programirati.

Kako energizirati vodu?

Čistimo se tuširanjem i aromatičnim kupkama koje ujedno djeluju relaksirajuće. Važno je znati da je svakodnevna probava i redovito mokrenja jako bitan faktor da bi tijelo ostalo zdravo i vitalno. Osim toga da bi bili mentalno i fizički zdravi preporučuje se uzimanje dovoljne količine tekućine, naročito vode jer potiče protok limfe, a i rad bubrega.

Prije uzimanja vode pokušaj je energizirati tako da napunjenu čašu držiš do pet minute u ruci i koncentriraj se da je punite svjetlošću. Voda postaje ukusnija, a ti se nakon toga osjećaš vitalnije.

 | Author: Shutterstock Foto: Shutterstock

Bubrezi su filter za bolji život

Svi organi koji postoje u paru vezani su za partnerstvo. Pluća predstavljaju prijateljstvo i razmjenu, testisi i jajnici seksualnost, a bubrezi ono područje u kojem nalazimo partnera kao nadopunu, kao dio sebe koji sami ne živimo svjesno.

Imaš li problema s bubrezima, pođi od toga koliko na partnera projiciraš nezadovoljstvo sa sobom pa si zbog toga osjetljivija, razočarana, frustrirana i kritična prema drugima. Stoga se treba upitati koji su tvoji problemi u partnerstvu i na koja ti ograničenja ukazuju. Bubrežni kamenci su dugotrajne, ukrućene agresije u području partnerstva. Oni su znak da dugo zadržavaš u sebi brigu oko problema koji su već riješeni, umjesto da to konačno otpustiš.

Slabost mokraćnog mjehura

Dugotrajni strah i očekivanja stvaraju slabost mokraćnog mjehura. Osoba je zbog psihičkog pritiska problem potisnula prema dolje, odnosno u mokraćni mjehur i tamo ga proživljava. Trebalo bi znati da otpuštanje pritiska uvijek djeluje oslobađajuće. Stoga je to važno osvijestiti i otpustiti na vrijeme. Energetski promatrano, bubrezima je potrebno dati dodatnu energiju, a to se može postići i u vidu bioenergoterapije.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock Bubrezi su parni žljezdani organi smješteni u donjem dijelu leđa po jedan bubreg na svakoj strani kičmene moždine. Glavni zadatak bubrega je filtriranje krvi i uklanjanje toksina koje šalje u mjehur, a mjehur ih eliminira kroz urin

Noćno mokrenje kod djece

Noćno mokrenje je problem koji narušava ne samo djetetovu nego i roditeljsku kvalitetu života. Djeca se osjećaju različito od svojih vršnjaka, osjećaju ljutnju, sram, pogotovo kada ne mogu sudjelovati u školskim aktivnostima poput izleta, škole u prirodi i spavanja izvan roditeljskog doma.

Možda te zanima... Idi, idi nesanice! Jednostavna vizualizacija za čvrst san Kolumne

Možda te zanima... Faza dosade, televiziomanije, prejedanja - kako izaći iz zone komfora? Kolumne

Opis iscjeljenja

Zbog problema svoje kćerkice Sare (8 g.) gospođa Zdenka i njen suprug više nisu znala kuda krenuti i potražiti pomoć. Sara je bila vesela i zdrava curica, ali je imala problem s noćnim mokrenjem.

Roditelji su pokušali regulirati pijenje tekućine svaku večer, prakticirali su vježbe za zdjelične mišiće kako bi Sara prepoznalo podražaje, buđenje po noći kako bi preduhitrili nekontrolirano noćno mokrenje. Nikakvi bitniji pomaci se nisu događali.

Sara mi je pričala da često sanja da mora mokriti, ali da se ne može probuditi i tek kada je mokra postaje svjesna da je to učinila u snu, nakon toga budi roditelje i jako je tužna zbog toga. Inače je više godina išla na ritmiku i često su imali nastupe u drugim gradovima gdje je trebalo i noćiti. To je za nju bio veliti problem jer nije htjela biti ismijavana od svojih vršnjaka. Uvijek su roditelji morali smisliti neki razlog zašto ona ne može ići na putovanja sa svojim prijateljicama.

Postojao je još jedan naoko sitan problem, Sara je imala četverogodišnjeg brata i često je pričala o njemu s puno divljenja i ljubavi te je smatrala je da je on bolji i više voljen od roditelja od nje. To ju je činilo povučenom i nesigurnom.

Nakon drugog tretmana Sara je prestala sa noćnim mokrenjem. Bila je presretna jer je konačno mogla putovati i nastupati sa svojom skupinom. Strah i zabrinutost su potpuno nestali, postala je sigurnija i veselija djevojčica.

Gospođa Zdenka je nakon više godina došla na tretman i s radošću je pričala kako je Sara dosta putovala sa svojom ritmičkom skupinom i nikada joj se više nije vratilo noćno mokrenje.

Kako sam već prije imala dobra iskustva s problemom noćnog mokrenja kod djece bila sam sigurna da ću Sari pomoći.

Tretman djeluje na fizičko, mentalno i emocionalno tijelo. Zato se rezultati mogu vidjeti neočekivano brzo.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.