Tražite ukusan, hranjiv i praktičan doručak? Isprobajte zobenu kašu s jabukom i kikiriki maslacem koju možete pripremiti večer prije!
Zobena kaša koja se priprema večer prije postala je omiljen doručak među ljubiteljima zdrave prehrane. Ova proteinska bomba idealna je za užurbana jutra – samo je izvadite iz hladnjaka i uživajte.
Grčki jogurt i kikiriki maslac osiguravaju obilje proteina, dok jabuke dodaju prirodnu slatkoću i hrskavost. Zobene pahuljice preko noći upijaju sve okuse, stvarajući kremastu teksturu kojoj je teško odoljeti.
Sastojci:
- 2 manje jabuke, podijeljene
- 2 šalice krupnih zobenih pahuljica
- 2 šalice sojinog mlijeka
- 3/4 šalice nemasnog grčkog jogurta
- 4 žlice glatkog prirodnog kikiriki maslaca
- 2 žlice čistog javorovog sirupa
- 1 žlica ekstrakta vanilije
- 1/4 žličice soli
- 1/8 žličice mljevenog cimeta
Priprema:
- Jednu jabuku narežite na sitne komadiće.
- U srednje velikoj zdjeli pomiješajte zobene pahuljice, sojino mlijeko, jogurt, 3 žlice kikiriki maslaca, javorov sirup, vaniliju, sol i cimet. Dobro izmiješajte pjenjačom.
- Dodajte nasjeckanu jabuku i sve još jednom promiješajte.
- Pokrijte i stavite u hladnjak na najmanje 8 sati – idealno preko noći.
Posluživanje:
- Smjesu rasporedite u 4 staklenke (po 240 ml).
- Svaku porciju nadjenite s preostalom žlicom kikiriki maslaca (oko 3/4 žličice po staklenci).
- Polovicu preostale jabuke sitno nasjeckajte i dodajte po 3 žlice na vrh svake staklenke. Drugu polovicu jabuke sačuvajte za neku drugu priliku.
Zobena kaša može stajati u hladnjaku do 4 dana u dobro zatvorenim posudama. Savršena je za doručak u pokretu – zasitna, ukusna i puna dobrih nutrijenata!