Tiramisu, klasični talijanski desert, poslužio je kao inspiracija za ove zobene pahuljice. Instant espresso prah daje dašak gorčine jelu, koja se sjajno isprepleće s gorčinom javorovog sirupa. Svaku porciju treba preliti jogurtom ili te posuti kakaom kako bi jelo dobilo izgled klasičnog tiramisua. Sastojci su za četiri porcije.
Sastojci:
- 1, 5 šalice bademovog napitka
- šalica jogurta, može i grčki
- 2 1/2 žlice javorovog sirupa (podijelite ih)
- 2 žlice chia sjemenki
- 2 čajne žlice instant espresso praha
- 1 čajna žlica ekstrakta vanilije
- 1/2 čajne žlice soli
- 1 1/2 šalica zobi
- 1 1/4 čajne žlice kakao praha (podijeljene)
Priprema
1. U većoj zdjeli umutite bademovo mlijeko, 1/4 šalice jogurta, 1 1/2 žlice javorovog sirupa, chia sjemenke, espresso prah, vaniliju i sol. Dodajte zob i miješajte dok se potpuno ne prekrije. Pokrijte folijom i ostavite u hladnjaku najmanje četiri sata.
2. Pomiješajte preostalih 3/4 šalice jogurta i 1 žlicu javorovog sirupa u maloj posudi.
3. Za posluživanje stavite 2/3 šalice mješavine zobi u malu staklenku ili zdjelu. Prelijte s tri žlice mješavine javorovog sirupa i jogurta. Upotrijebite malo fino sito i prosijte 1/4 žličice kakaa.
Izvor za recept: Eating Well