Jesen nudi mnoštvo sezonskih namirnica, a u ovom kolaču miješaju se okusi oraha, jabuka i griza. Ovaj sočan kolač topi se u ustima, ima mnoštvo aroma i danima je kao da si ga upravo ispekla.
Za još zdraviju varijantu Zdravka, možeš upotrijebiti integralno brašno, a šećer zamijeniti agavinim sirupom ili brezinim šećerom.
Sastojci:
- 1 veliko cijelo jaje
- 1 šalica šećera
- 1 šalica griza
- 1 šalica oraha
- 1 šalica mlijeka
- 2 šačice naribanih jabuka
- 1/2 šalice ulja
- 2 pune žlice brašna
- 1 prašak za pecivo
Priprema:
- Pećnicu upali na 200 stupnjeva i ostavi da se grije.
- Jaje sa šećerom izmiksaj dok ne pobijele, nekoliko minuta.
- Umiješajte ostale sastojke. Izmiksaj da se sve spoji.
- Kalup promjera oko 28 puta 32 cm namasti. Smjesu izlij u kalup i stavi peći oko 30 minuta, odnosno dok se kolač sam ne odvoji od stranica kalupa.
Dobar tek!
Više recepata potraži na portalu missGastro.