U ovom kolaču miješaju se okusi oraha, jabuka i griza, topi se u ustima, ima mnoštvo aroma i danima je kao da ste ga upravo ispekli.
Za još zdraviju varijantu Zdravka, možete upotrijebiti integralno brašno, a šećer zamijeniti agavinim sirupom ili brezinim šećerom.
Sastojci:
- veliko cijelo jaje
- šalica šećera
- šalica griza
- šalica oraha
- šalica mlijeka
- 2 šake naribanih jabuka
- 1/2 šalice ulja
- 2 pune žlice brašna
- prašak za pecivo
Priprema:
- Pećnicu upalte na 200 stupnjeva i ostavite da se grije.
- Jaje sa šećerom izmiksajte dok ne pobijeli, nekoliko minuta.
- Umiješajte ostale sastojke. Izmiksajte da se sve spoji.
- Kalup promjera oko 28 puta 32 cm namastite. Smjesu izlijte u kalup i stavite peći oko 30 minuta, odnosno dok se kolač sam ne odvoji od stranica kalupa.
Dobar tek!