Hrana 07. svibnja 2013.

Zašto ti je potreban magnezij?

Donat-Casa_1
1/2
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Magnezij je jedan od najvažnijih minerala koji se nalaze u stanicama našeg organizma i neizostavan je za njegovo normalno funkcioniranje jer igra važnu ulogu u dijeljenju stanica. Doprinosi oslobađanju energije pri metaboličkim procesima, radu mišića i živčanog sustava, ravnoteži elektrolita i smanjenju umora i iscrpljenosti

Za zdravlje kostiju i zuba

Važnu ulogu igra u sintezi bjelančevina te očuvanju zdravlja kostiju i zuba. Sastavni je dio krvne plazme i potreban je za kontrakciju mišića, između ostalog i srčanog mišića. Najviše, gotovo 70 posto magnezija, nalazi se u kostima, gdje doprinosi očuvanju njihova zdravlja.

Gdje se nalazi prirodni magnezij?

Osobe koje iz različitih razloga pate od nedostatka ovog magnezija moraju konzumirati što više namirnica bogatih magnezijem. Samo u jednoj litri Donata Mg nalazi se oko 1000 miligrama magnezija. Magnezij se u vodi nalazi u najprikladnijem obliku koji omogućuje brzo uključivanje u metaboličke procese.

Već 3 do 4 decilitra Donata Mg zadovoljava dnevne potrebe odrasle osobe za magnezijem. A veliku pažnju potrebno je posvetiti i raznovrsnoj i uravnoteženoj prehrani te zdravom načinu života. Više doznaj na www.donatmg.net

Riješi kviz i provjeri koliko znaš o magneziju i na koji način ti Donat Mg mineralna voda može pomoći u očuvanju zdravlja. Klikni i riješi kviz!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.