Hrana 2507 prikaza 31. siječnja 2017.

Zasitno i slasno: Slana pita s porilukom i mozzarellom

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Na zagrijanom maslacu pirjaj na srednje jakoj vatri tanko narezani poriluk oko 10 minuta. Makni s vatre i pusti da se ohladi. Umuti jaja s maslinovim uljem i jogurtom te dodaj naribanu mozzarellu.

U drugoj zdjeli pomiješaj brašno, kukuruznu krupicu, prašak za pecivo, sol, papar i tucanu papriku. U mješavinu s brašnom ulij smjesu s jajima i dobro promiješaj. Ulij smjesu u okrugli kalup za tortu i peci 30 do 35 muinuta na 190 stupnjeva Celzijevih.

Sastojci:

  • 2 poriluka
  • 2 žlice maslaca
  • 5 žlica maslinova ulja
  • šalica (od 2 dl) kukuruzne krupice
  • šalica brašna
  • 2 i 1/2 žličice praška za pecivo
  • šalica jogurta
  • 2 mozzarelle
  • 3 jaja
  • žličica tucane paprike
  • prstohvat soli i papra

Savjet: U smjesu možeš dodati i naribanu tikvicu. Važno je da je dobro ocijediš od viška vode kako kolač ne bi bio gnjecav.

Jesi li isprobala maslace od orašastih plodova?

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.