Hrana 02. listopada 2020.

Topla bučnica sa sirom, ma tko je ne bi htio!

Foto: shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Mlado bučino meso gotovo je bijele boje i često se na tržnicama može kupiti već naribano, ali možeš ga naribati i sama. Za one ambicioznije donosimo i recept za tijesto, a oni manje nadobudni mogu kupiti gotove kore.

  • Vrijeme pripreme 120 minuta
  • Broj porcija 6
  • Težina pripreme srednja
  • Kalorija po porciji 166

 

Sastojci

Za tijesto

  • 600 g glatko brašno
  • 1 prstohvat sol
  • 300 ml voda
  • ulje suncokretovo

Za nadjev

  • 500 g buča
  • 500 g sir kravlji svježi (cottage)
  • 250 ml vrhnje kiselo (20% masti)
  • 2 kom jaje kokošje
  • sol

Za premaz

  • maslac
Možda te zanima... Pastirska pita bez mesa idealna za ručak Hrana

Priprema

  1. Buču naribati, posoliti i ostaviti 30 minuta pa dobro ocijediti.
  2. U drugoj zdjeli pomiješati sir i jaja, dodati kiselo vrhnje i ocijeđenu buču. Dobro promiješati i po potrebi posoliti.
  3. Brašno posoliti, dodati vodu i ulje pa umijesiti glatko tijesto. Tijesto formirati u kuglu, lagano premazati uljem i ostaviti pokriveno 30 minuta na sobnoj temperaturi.
  4. Stolnjak lagano posuti brašnom, u sredinu staviti odstajalo tijesto i razvijačem ga malo razvaljati. Nastaviti razvlačiti tijesto rukama, odozdo, od sredine prema rubovima stola. Razvuci tanko tijesto preko ruba stola.
  5. Po tijestu rasporedi nadjev, deblje krajeve tijesta ukloni, pa uz pomoć stolnjaka prebaci tijesto koje prelazi rub stola samo malo prema sredini. Nastavi motati s dvije strane stola, tako da dobiješ dvije savijače.
  6. Tako zamotane savijače tanjurićem "reži" na manje komade (na ovaj način nadjev neće curiti van), slaži jedan do drugoga u pleh obložen papirom za pečenje. Na svaki komadić bučnice stavi tanki listić maslaca.
  7. Stavi u zagrijanu pećnicu i peci oko 45 minuta na 180°C.
  8. Po želji, pečenu bučnicu možeš zaliti vrhnjem. Ako se ne stavi vrhnje bučnica nakon pečenja bude fino hrskava izvana, a mekana i sočna iznutra.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.