Hrana Zdravi recepti 11. listopada 2016.

Tri zdrava međuobroka bez suvišne soli, masti, konzervansa i šećera

Snack_1
Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Umjesto uobičajenih zalogaja bez kojih ne možeš zamisliti dan na poslu, stanku između vježbanja i večer ispred televizora , dr. Oz poziva da okreneš novi list i pripremiš za sljedeći dan posve drugačije zalogaje, one koji te neće debljati, nego ćeš se osjećati sitije, ali i zdravije.

  • Energetske pločice - izmiješaj šalicu zobenih pahuljica sa žlicom nasjeckanih badema i isto toliko grožđica, lješnjaka i brusnica. Dodaj žlicu do dvije meda, toliko da uspješ povezati sastojke. Izravnaj smjesu utiskujući je u četvrtasti kalup na debljinu jednog centimetra. Ohladi i reži kocke.
  • Prženi slanutak - poprženi slanutak odličan je za smirivanje praznog želuca. ova niskokalorična namirnica pogodna je zamjena za masniji čips koju možeš griskati cijeli dan. Pirjaj kuhani slanutak na malo maslinova ulja dok ne pukne, pa začini omiljenim začinima.
  • Grožđe u čokoladi - ovaj obrok može biti desert za pamćenje, a ne samo zalogaj koji će te odvući na zdraviju hranu, a opet zadovoljiti okusom. Ako više voliš slatke od slanih zalogaja, nabodi dvije-tri bobice grožđa na štapić i uroni ih u rastopljenu čokoladu. idealno je da čokolada bude gorka.

Redakcija Zdrave Krave recenzirala je raw bite pločice.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.