Splitski Toto's Burger Bar na rivi namirnice nabavlja od lokalnih proizvođača, a dosta truda ulažu kako bi zadovoljili i ljubitelje mesa i vegetarijance, pa i one koje traže bezglutensku prehranu. Recept za tortu koju su ustupili vlasnici bara mogu konzumirati i oni osjetljivi na gluten i laktozu.
Sastojci
Za tijesto:
- 2 šalice lješnjaka
- 4 žlice kakaa u prahu
- 4 žlice agavina sirupa
Za kremu:
- 2 šalice indijskih oraščića
- 3 žlice žlice maslaca od lješnjaka
- 1 dl lješnjakova mlijeka
- 4 žlice kakaa u prahu
- 4 žlice agavina sirupa
- 3 žlice kakao maslaca
Priprema
Priprema tijesta: Kalup od 24 cm obloži masnim papirom kako bi poslije lakše izvadila tortu. Izmiksaj lješnjake u sitno brašno, dodaj kakao i agavin sirup. Kada se sve dobro poveže, rasporedi po kalupu.
Priprema kreme: Za kremu sve sastojke smiksaj zajedno dok ne dobiješ gustu smjesu. Smjesu prelij preko tijesta. Za dekoraciju pospi kakao u prahu ili grubo mljevene lješnjake.
Još zanimljivih recepata potraži u časopisu "Skuhatćute" čije je proljetno izdanje na kioscima.