Hrana 5343 prikaza 23. listopada 2018.

Torta od kestena, zdrava i slasna

Foto: Guliver/Shutterstock

Jadranka Boban Pejić, prvo ime prirodne kuhinje u Hrvatskoj i autorica kuharice 'Prirodno i slatko: cjeloviti deserti bez šećera ' donosi ti svoj recept za ukusnu i zdravu tortu od kestena koja je savršeni izbor deserta za hladne jesenske dane.

Sastojci

Za biskvit:

  • 1 šalica lješnjaka
  • 1 šalica integralnog brašna
  • 2 šalice brašna tip 850
  • 2 jušne žlice praška za pecivo
  • ½ šalice ulja
  • ½ šalice sojinog mlijeka
  • 1 i ½ šalica jabučnog soka
  • 1 šalica rižinog slada
  • naribana korica 1 limuna
Možda te zanima... Kesteni: 5 jako dobrih razloga zašto bi trebala 'navaliti' na njih ove jeseni Hrana Možda te zanima... Plodovi jeseni na tanjuru: Rižoto od bundeve s kestenima Hrana

Za kremu od smokvi:

  • 300 g suhih smokvi

Za kremu od kestena:

  • 500 g pirea od kestena
  • 4 jušne žlice mirina
  • 1/3 šalice jabučnog sirupa

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Priprema:

  • samelji lješnjake i pomiješaj ih s brašnom i praškom za pecivo,
  • umiješaj ulje, sojino mlijeko, sok, slad i koricu limuna, te ulij u nauljeni kalup,
  • peci 40-50 minuta na 180°C, a kada se ohladi, prereži biskvit,
  • smokve pola sata kuhaju u vodi (toliko da ih prekrije) pa ih izmiksaj u kremu,
  • pomiješaj kesten pire s mirinom i jabučnim sirupom i smjesu podijeli na dva dijela.
  • donji dio biskvita premaži kremom od smokvi, na nju stavi pola kreme od kestena i pokrij drugim dijelom biskvita,
  • premaži cijelu tortu preostalom kremom od kestena.

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.