Biraj rajčice približno iste veličine radi ravnomjerna sušenja. Pećnicu upali na 100 stupnjeva Celzijevih. Rajčice operi i osuši, obriši ih krpom ili paprnatim ubrusima. Na dno posude za pečenje stavi masni papir za pečenje. Rajčice reži na četvrtinu i slaži ih jedne pored drugih koliko stane.
Neoguljen češnjak složi između rajčica pa posoli, popapri i poprskaj maslinovim uljem. Stavi u pećnicu na sušenje oko 3 - 4 sata. Zatim ugasi pećnicu i ostavi rajčice da se unutra ohlade. U sterilizirane staklenke slaži ružmarin, ohlađene rajčice kao i oguljeni pečeni češnjak. Stavi i po jedan lovorov list, listove svježeg bosiljka, svježu majčinu dušicu i na kraju prelij maslinovim uljem do vrha rajčica. Zatvori i čuvaj u hladnjaku.
Sastojci:
- rajčice (najčešće se koristi šljivar, cherry ili pelat)
- sveži češnjak
- svježi bosiljak
- ružmarin (svježi ili sušeni)
- maslinovo ulje
- sol
- papar
- lovorov list
- svježa majčina dušica po želji
Recept za prirodno kiseljenje krastavaca.