Hrana 2034 prikaza 05. kolovoza 2011.

Špageti s patlidžanom i rajčicom

Spageti-S-Balancanama-1
1/2
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ljeti je najbolje jesti svježe voće i povrće koje je uzgajano pod suncem. Ukusne domaće rajčice i niskokalorični patlidžani mogu se iskombinirati na niz načina, a Marinela ti predlaže recept za špagete u finom umaku od patlidžana i rajčica - lagano jelo koje izvlači najbolje iz ove dvije namirnice

Miris svježe ubranih rajčica i okus patlidžana čini ljetno razdoblje posebnim. Voće i povrće uzgajano pod ljetnim suncem ne može ništa zamijeniti stoga uvijek kupuj isključivo sezonske namirnice. 

Isprobaj recept za špagete s patlidžanom i rajčicom!

Sastojci za 4 osobe

  • 4 veća patlidžana
  • 4 veće rajčice (oko 600 g)
  • 40 g sira grana padano
  • 2 režnja češnjaka
  • maslinovo ulje
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • timijan

Čitaj dalje i saznaj kako od ovih sastojaka s guštom pripremiti špagete s patlidžanom i rajčicom.

Priprema s guštom

  1. Operi patlidžane, prepolovi ih, napravi "recke" na njima (kao na slici) i stavi na lim za pečenje, na papir za pečenje. Polovice posoli i polij s malo maslinovog ulja i po nekoliko listića timijana na svaku.
  2. Stavi peći u pećnicu na 180 stupnjeva trideset do četrdeset minuta ovisno o veličini patlidžana.
  3. Kad su patlidžani gotovi odvoji mesni dio od kože i nasjeckaj ga na sitno. Pomiješaj sa vrlo sitno nasjeckanim češnjakom i naribanim sirom grana padanom te nekoliko žlica maslinovog ulja. Po potrebi dodaj još malo soli.
  4. Rajčice oguli od kože, izvadi koštice te ih nareži na ploške i stavi na nauljeni papir za pečenje. Pospi ih sa malo soli te šećerom u prahu i dodaj nekoliko listića timijana na svaku. Peci u pećnici oko pola sata. Izvadi i nasjeckaj na sitno da dobiješ umak.
  5. Stavi kuhati špagete i u međuvremenu pripremi ostatak umaka.
  6. Kad su špageti gotovi pomiješaj ih sa umakom od patlidžana. Dobro promiješaj da se okusi prožmu i serviraj tanjure. Na vrh serviraj umak od slatkih crvenih rajčica.
  7. Uz ovo jelo odgovarati će čaša rose-a sa nešto življim kiselinama.

Zdravo guštaj!

Tvoja Marinela

  • Default avatar -
    bigallb

    Ovo obožavam. Marinela svi komplimenti, melem si za oči. ___________ www.javno.ba

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.