Hrana Hrana kao lijek 14. prosinca 2016.

Šljive potiču rad crijeva i pomažu pri mršavljenju

Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Šljive su bogate kalijem, mineralom koji je neophodan za održavanje acido-bazne ravnoteže i čiji nedostatak u organizmu dovodi do umora.

Obiluju vitaminima i pektinom koji potiče probavu, sakuplja otrovne tvari iz organizma i izbacuje ih putem stolice. Pomažu u borbi protiv visokog kolesterola i oboljenja bubrega, bolesti jetre i reume. Konzumiranje svježih plodova odlična je prevencija malignih tumora, a osim toga pomlađuje i regenerira organizam te sprječava pojavu bora.

Zašto bi žene trebale jesti borovnice i chia sjemenke?

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Također, šljiva je učinkovita pomoć za mršavljenje, jer povezuje masti iz hrane koje se unose u organizam i izbacuju ih preko crijeva. Suhe šljive imaju mnogo više minerala, vitamina i fitokemikalija od svježih, a posebno su bogate antioksidansima.

Zbog svog sastava, korisne su u borbi protiv tumora, a redovnom konzumacijom smanjuju mogućnost za nastavak srčanog udara. Suhe šljive su najjednostavniji i najučinkovitiji lijek protiv zatvora.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.