Hrana 27. listopada 2016.

Savjeti uz koje ćeš se hraniti zdravo na poslu i mršavjeti

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Priprema uravnoteženog obroka kod kuće ne mora značiti dugotrajnu pripremu. Ako kuhaš nakon povratka s posla, pripremi malo više povrća i pomiješaj ga s primjerice kuskusom ili bulgurom i napravi ukusnu i brzu salatu ili ispeci komad pilećih prsa i napravi sendvič koji ćeš ponijeti na posao.

Rasporedi obroke u nekoliko manjih obroka

Ako ne jedeš redovito, velika je vjerojatnost da će te uhvatiti glad na poslu. Prejedanje na poslu treba izbjegavati jer nam nakon obilnog obroka padne koncentracija i počne nam se spavati što nikako nije dobro za učinkovitost obavljanja zadataka.. Zbog toga valja unos hrane rasporediti u nekoliko manjih obroka. Svoje ladice na poslu napuni kvalitetnim grickalicama npr. sušenim voćem, orašastim plodovima, integralnim krekerima te rižinim krekerima, žitnim pločicama, komadićem sira ili jogurta.

Ponesi ručak od kuće ili napravi zdravi sendvič

Ako kuhaš nakon povratka s posla, pripremi malo više povrća i pomiješaj ga s primjerice kuskusom ili bulgurom i napravi ukusnu i brzu salatu ili ispeci komad pilećih prsa i napravi sendvič koji ćeš ponijeti na posao. Tako ćeš uštedjeti novac, ali i sačuvati zdravlje i liniju. Istraživanja pokazuju kako osobe koje nose ručak od kuće imaju nižu tjelesnu masu u usporedbi s osobama koje jedu gotovu hranu.

Gablec-Posao | Author:

Piješ li dovoljno vode?

Obrati pozornost na količinu vode koju piješ tijekom dana, svakako pazi da unosiš 8 čaša vode dnevno. Gazirane sokove treba izbjegavati i zamijeniti ih običnom i mineralnom vodom i nezaslađenim čajevima. Biljni čaj je odlična ideja, a kavu ograniči na maksimalno dvije dnevno.

 | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

 

Uredskim radnicima su potrebni proteini

Prekomjeran unos ugljikohidrata može uzrokovati pospanost stoga se uredskim radnicima preporučuje konzumirati hranu bogatu proteinima. Jednostavan ručak za ured su integralno pecivo i biljni namazi napravljeni od mahunarki primjerice namaz od slanutka u kombinaciji sa šopskom salatom.

Naša preporukaSPAR Natur*pur je linija BIO proizvoda koji su proizvedeni ekskluzivno za SPAR i odgovaraju najvišim europskim standardima za BIO proizvode. Ovo su proizvodi za sve one koji žele u svojoj prehrani koristiti visokovrijedne namirnice kontroliranog porijekla. Široka pronuda iz dana u dan raste jer raste suradnja sa proizvođačima proizvoda organskog uzgoja.  Natur*pur proizvodi nude liniju BIO proizvoda proizvedenih  bez upotrebe genetski modificirane tehnologije i bez kemijsko-sintetičkih pesticida.

Proizvodi nose europsku oznaku bio - zeleni list sa zvjezdicama (vrijedi od 1.7.2010. za sve članice EU), BIO oznaku austrijskog centra AMA.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.