Hrana 26. ožujka 2014.

Šampinjoni sa špinatom

Smapi-Usrp
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Isprobaj ovaj ukusan povrtni recept koji se jednostavno priprema od šampinjona i špinata. Količina sastojaka koji idu u recept dovoljna je za četiri porcije, a priprema se samo 30 minuta. Ovo ukusno jelo možeš poslužiti kao toplo predjelo ili dodatak glavnom jelu

Sastojci:

  • 400 g šampinjona
  • 1 kilograma špinata
  • svježe naribani parmezan
  • sol, papar, maslinovo ulje

Priprema:

  1. Špinat operi, očisti i dobro ocijedi.
  2. Gljive očisti od zemlje pomoću četkice i nasijeci ih na četvrtine.
  3. U dubljoj tavi na maslinovu ulju preprži gljive oko 3 do 4 minute. Izvadi ih sa strane. Na istom ulju (po potrebi dodaj još ulja) poprži listove špinata dok ne uvenu, vrati gljive u tavu, posoli, popapri i dobro promiješaj.
  4. Serviraj na tanjur, posipaj svježe mljevenim parmezanom i posluži toplo.

Više recepata pronađi na Gastro.hr.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    • Default avatar -
      nilu

      Dinstala šampinjone na ulju i maslacu.Kad je isparila sva tekućina dodala češnjaka nasjeckanog na ploškice i blitvu. Posolila i kombinirala sa šierokim rezancima.

    • Avatar lelalu
      lelalu

      zašto se na maslinovom ulju prži, kaj je maslinovo ulje najbolje za hladno korištenje u hranibez termičke obrade?

    • Default avatar -
      keke38

      nisam probala ovu kombinaciju, ali čim su šampinjoni i špinat "u igri", ne može biti loše ;)

    Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.