Hrana Zdravi recepti 4123 prikaza 09. veljače 2018.

Proteinske krafne s jabukom, cimetom i heljdinim brašnom

Foto: Guliver/Shutterstock

Nema dobrog karnevala bez ukusnih krafni. Postoji mnogo načina njihove pripreme, a mi ti donosimo recept za proteinske krafne s jabukom, lanenim sjemenkama i cimetom.

Za pripremu ti je potrebno:

  • pola jabuke
  • 1/8 šalice heljdinog brašna
  • 1/4 šalice proteinskog praha (okus po želji)
  • pola šalice kokosova mlijeka
  • čajna žličica kokosova šećera ili stevije
  • 1/8 šalice lanenih sjemenki
  • čajna žličica cimeta
Krafna1 Možda te zanima... S menija Zdrave Krave: krafne koje ne debljaju Hrana

Operi i naribaj jabuku, pa dobro izmiješaj sve sastojke. Rukama oblikuj krafne i rasporedi ih na lim za pečenje. Ako imaš kalup za američke krafne, možeš oblikovati smjesu i u njemu.

Peci u prethodno zagrijanoj pećnici na 160°, 15 do 20 minuta. Pričekaj da se ohlade prije no što ih kreneš odvajati od lima da se ne raspadnu.

Po želji ih ukrasi cimetom, kokosom, stevijom ili sitno nasjeckanim voćem.

Domaće Snickers kocke s kokosovim uljem i indijskim oraščićem

Dobar tek!

  • Default avatar -
    Lada Bauer

    3. Da li se jabuku treba ocijediti nakon sto se oriba? Dosta soka je pustila... 4. Kakvu bih smjesu trebala dobiti? Moja je bila dosta ljepljiva i krafnice su nakon pecenja ostale velicine kakve sam ih i oblikovala pred pecenje. Nisam sigurna jesam si pogrijesila negdje. 5. Definitivno nisam dobila onako mekano, puno tijeso kakvo je inace kod krafni, vec kao nekakav deblji kolacic? Gdje sam mogla pogrijesiti?

  • Default avatar -
    Lada Bauer

    Ja sam upravo (pokusala) napravila svoje 4 male krafne i bojim se da nisu ispale ono sto bi trebale biti. :( Moze mala pomoc, kroz par pitanja? :) Hvala unaprijed. 1. Pomocu kolicine sastojaka iz recepta, koliko bismo krafni trebali dobiti? 2. Inace koristim Konopljin proteinski prah, pa tako i sada u krafnama. Zbog njega su one tamnije boje, no nisam sigurna da li sam mozda trebala koristiti neki drugi, imajuci u obziru da se mozda tekstura tijesta promijenila zbog Konopljinog praha?

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.