Hrana Hrana kao lijek 27. siječnja 2017.

Prirodno liječenje: Top biljke u borbi protiv dijabetesa

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Kombinacija pravilne prehrane, tjelovježbe i uzimanja određenih lijekova je ključna strategija u kontroli dijabetesa. Međutim, pokazalo se da određene biljke posjeduju značajan potencijal u borbi protiv dijabetesa.

Donosimo ti listu biljaka koje pokazaju obećavajuća antidijabetička svojstva kao što su smanjenje razine šećera te poboljšanje razine masnoća u krvi i osjetljivosti na inzulin.

U pola sata napravi keksiće s kojima ćeš otopiti masno tkivo!

Kurkuma

Čuvena kurkuma sadrži sastojak kurkumin koji može smanjiti razinu šećera u krvi, a samim time i rizik od razvoja dijabetesa.

Kurkuma_4 | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

Đumbir

Zbog svojeg protuupalnog djelovanja đumbir može spriječiti neke od neželjenih posljedica dijabetesa kao što je oštećenje vida.

Cimet

Poznato je kako uzimanje cimeta može poboljšati razinu šećera i masnoća u krvi.

Borovnice

Rezultati nekoliko manjih istraživanja pokazali su da borovnice također mogu utjecati na smanjenje razine šećera u krvi. 

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Crni kim

Sjemenke crnog kima pokazuju obećavajuće rezultate u poboljšanju razine šećera i masnoća u krvi, a isto tako i u zaštiti od bolesti srca i jetre.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Aloe vera

Iako su potrebna daljnja istraživanja, rezultati nekoliko istraživanja pokazali su da uzimanje aloe vere može pomoći u smanjenju visoke razine šećera u krvi.

Zašto ayurvedski liječnici vole aloe veru?

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.