Biljka čičoka ili divlji krumpir ubraja se u porodicu glavočika. Bogat je vlaknima i proteinima, zbog čega organizmu daje energiju, ubrzava rad metabolizma i potiče sagorijevanje masti. Ako želiš smršavjeti, krumpir možeš zamijeniti čičokom i tako pridonijeti uklanjanju viška masti iz tijela.
Sastojci za pitu sa sirom i čičokom:
- 3 čičoke
- 300 g poriluka
- pola kg svježeg sira
- 3 jaja
- kore za pitu
- maslinovo ulje
- začini
Priprema: Obari čičoku, pa ju oguli i nasjeckaj na kockice. nasjeckaj poriluk na kolutove i malo ga prodinstaj na maslinovu ulju dok ne omekša. Ugasi i makni u stranu. Umuti jaja, dodaj sir i dobro promiješaj, pa dodaj čičoku i poriluk. Posoli i začini po želji. Nadjev rasporedi po korama i rolaj, pa slaži u lim za pečenje koji si premazala s malo ulja. Peci pola sata na 180 stupnjeva, pa pojačaj na 200 zadnjih pet minuta.