Dosadile su ti tikvice? Ne znaš više što bi s njima. Imamo recept za tebe. Pita od tikvica ima sve čari dobrog okusa i mirisa. Idealna je kao toplo predjelo, ali i lagani ručak. Jednostavno, savršen način da iskoristiš ovo ukusno povrće.
Tikvice i sir nisu nikakva novost kada su u pitanju sastojci za pitu, ali ova pita pored sjajnog ukusa ima i senzacionalan izgled. Oduševiti će čak i one koji nisu ljubitelji tikvica. Mogli bi je jesti i za doručak, ručak i večeru.
Potrebno ti je:
- 2 žlice maslaca
- 4 šalice tanko narezanih tikvica
- 1 šalica sjeckanog crvenog luka
- 2 žlice peršina
- 1/2 žličice soli
- 1/2 žličice papra
- 1/4 žličice češnjaka u prahu
- bosiljak
- origano
- 2 jaja, dobro istučena
- 2 šalice Mozzarelle
- 2 žličice senfa
- 1 lisnato tijesto
Priprema:
- Zagrij pećnicu na 190 stupnjeva.
- Maslac rastopi na tavi na laganoj vatri.
- Dodaj crveni luk i tikvice koje si prije toga ocijedila, oko 6 do 8 minuta povremeno miješajući dok ne omekšaju.
- Dodaj peršin, sol, papar, češnjak u prahu, bosiljak i origano.
- U zdjeli pomiješaj jaja i sir.
- Dodaj povrće te lagano miješaj dok se ne poveže.
- Razvuci lisnato tijesto na veličinu kalupa za pečenje.
- Lagano s vilicom izbodi tijesto.
- Premažite ga senfom.
- Izlij smjesu ravnomjerno po tijestu.
- Peci oko 20 minuta (dok ti nož ne izađe čist).
- Ako je potrebno, zadnjih 10 minuta prekrij rub kore papirom za pečenje kako bi spriječili prekomjerno tamnjenje.
- Pitu pusti da odstoji 10 minuta prije posluživanja.