Ako ne volite kolače koje morate pripremati s brašnom ili ne smijete koristiti pšenično brašno u prehrani, sigurni smo da će vam se svidjeti ovaj divni čokoladni kolač. Sve što trebate su jaja, čokolada, šećer i prstohvat soli! I naravno, snažna volja da ga odmah ne pojedete cijelog.
Kada je gotov, ostavite ga da se ohladi na sobnoj temperaturi. Poslužite ovu divnu čokoladnu deliciju s kuglicom sladoleda ili sa žlicom grčkog jogurta - vjerujte nam, ova kombinacija je fantastična!
Odlična stvar kod pripreme ovog kolača je i to što se priprema s vodom u pećnici zbog čega je iznimno sočan i vlažan. Kako pripremiti ovaj izvrsni desert, pročitaj u nastavku.
12 trikova za dijetu s grčkim jogurtom
Sastojci
- 1/2 šalice šećera ili žlica i pol meda/agavinog sirupa
- 6 jaja sobne temperature
- 170 g tamne čokolade (70 % kakaa)
- prstohvat soli
Zamjena za brašno i jaja u kolačima
Priprema
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. U većoj posudi, pomiješati žumanjke sa šećerom ili medom dok ne dobijete blijedu smjesu te dodajte rastopljenu čokoladu i dobro izmiješajte. Od bjelanjaka i prstohvata soli napravi čvrst snijeg. U smjesu čokolade i žumanjaka dodajte prvo 1/3 snijega i nježno umiješajte špatulom, potom dodajte ostatak snijega, isto vrlo nježno miješajući. U vatrostalnu posudu stavite papir za pečenje te ulijte smjesu. Vatrostalnu posudu zatim uronite u lim za pečenje koji ste napunila vodom i to na način da vatrostalna posuda bude barem 1 cm u vodi. Pecite u zagrijanoj pećnici 25 - 30 minuta; ohladite i prije posluživanja dodajte kuglicu sladoleda ili žlicu grčkog jogurta. Ova smjesa je dovoljna za okruglu vatrostalnu posudu promjera 22 cm i visine 5 cm.
Dobar tek!
Slične recepte pronađi na Gastro.hr