Hrana 594 prikaza 23. travnja 2016.

Muffini sa sladoledom od badema

Muff-Uspr
1/2
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Sezona domaćih jagoda samo što nije počela, a police su već pune onih iz plastenika. Iako nisu iz moga vrta, ne mogu im odoljeti pa sam kupila jedan paketić i napravila sladoled. Dok sam čistila jagode sjetila sam se nekih namirnica koje bi ga mogle napraviti zanimljivijim, s bademima i čokoladom znala sam da ne mogu pogriješiti

Sastojci:

Sladoled:

  • 1 šalica bademovog mlijeka
  • 1/3 šalice zobenih pahuljica
  • 1/4 žličice soli
  • 1 žličica vanilije
  • 1/2 šalice smeđeg šećera
  • 1 1/4 šalice slatkog vrhnja
  • po želji malo muškatnog oraščića i ruma
  • 2 i 1/2 šalice jagoda
  • 1 šalica nasjeckanih badema

Muffini:

  • 150 g maslaca
  • 150 g tamne čokolade
  • 150 g smeđeg šećera
  • 2 jaja
  • 100 g integralnog brašna + 20 g običnog brašna
  • 1 žlica kakaa u prahu
  • cimet, vanilija

Priprema:

Sladoled:

U bademovom mlijeku skuhaj zobene pahuljice oko 10 minuta. Pred kraj kuhanja dodaj sol, vaniliju, muškatni oraščić, rum, 1/4 slatkog vrhnja i šećer te miješaj dok se šećer ne rastopi. Smjesu ostavi da se ohladi. Za to vrijeme očisti jagode te ih nasjeckaj na komadiće. Ostatak slatkog vrhnja istuci te smjesu, jagode i bademe lagano umiješaj u istučeno vrhnje. Sladoled stavi u zamrzivač na oko 3 do 4 sata. Svakih pola do jedan sat sladoled promiješaj kako se ne bi stvorili kristalići.

Muffini:

Maslac i čokoladu otopi na pari te umiješaj šećer. Zajedno prosij brašno i kakao te postepeno ulijevaj smjesu maslaca i čokolade. Polako dodaj jedno po jedno jaje te začine po želji. Smjesu rasporedi u kalupiće za muffine te peci na 180 stupnjeva oko pola sata. Sladoled posluži s toplim muffinima.

Dobar tek!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.