Hrana 23. veljače 2017.

Možeš li pogoditi koje su grickalice omiljene djeci Angeline Jolie?

Foto: SAMRANG PRING/REUTERS/PIXSELL
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Izgleda da se Angelina Jolie polako oporavlja od razvoda. Posljednjih dana ju često vidimo u medijima kako promovira svoj novi film, a rado razgovara i o svojoj djeci. Tako je u intervjuu za Good Morning America otkrila da njena djeca naprosto obožavaju jesti kukce.

U snimanje filma Prvo su ubili mog oca, koji opisuje genocid u Kambodži sedamdesetih godina prošlog stoljeća, Jolie je uključila i svoje sinove Paxa i Maddoxa, koji je usvojen iz Kambodže. Kako se za vrijeme snimanja ne bi razdvajali, cijela obitelj je provodila dane na setu.

Insekti kao proteini budućnosti

Izgleda da je njihov prosječan dan u Kambodži uključivao konzumaciju škorpiona, paukova i ostalih kukaca. U svom nedavnom intervjuu za BBC, Jolie je i demonstrirala kako pripremiti kukce.

"Navikli su jesti škorpione, posebno Shiloh. Shiloh također voli jesti tarantule, voli sve kukce. Svi mogu pojesti vrećicu skakavaca kao vrećicu čipsa, navikli su na to.", objasnila je Jolie.

Odličan izvor proteina

Koliko god ti ideja jedenja škorpiona i skakavaca možda izaziva mučninu, riječ je o tradicionalnim specijalitetima u Kambodži. U vremenima kada stanovništvo nije imalo što drugo za jesti, preživljavalo je zahvaljujući kukcima.

Bogat su izvor proteina, posebno cvrčci. Porcija cvrčaka sadrži 13 grama proteina i samo 121 kaloriju.

Koja je visoko proteinska dijeta najbolja?

Korak dalje predstavlja proizvodnja hrane bazirane na kukcima, poput brašna od cvrčaka ili mlijeka žohara. Takve namirnice su još uvijek teško dostupne, ali pitanje je vremena kada će krenuti u širu proizvodnju i primjenu.

Kako napraviti proteinski kruh

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.