Hrana Zdravi recepti 18529 prikaza 16. studenoga 2019.

Najzdravije: Makrobiotičko varivo od slanutka s porilukom

Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ukusno, toplo, hranjivo i još makrobiotičko, može li bolje.

Sastojci:

  • 1 šalica skuhanog slanutka
  • 2 žlice zobenih pahuljica
  • 1 luk srednje veličine, narezan na polumjesece
  • 3 poriluka, narezana na kolutove
  • 1, 5 litra povrtnog temeljca ili vode
  • 1 žlica ulja za pirjanje
  • 2 žlice sojina umaka
  • 1 žlica đumbirova soka
  • 1 žlica umeboshi octa ili soli, prema potrebi

Priprema:

  • Propirjaj luk i mrkvu s malo soli dok ne omekšaju.
  • Dodaj narezani poriluk, pa sve zajedno kratko propirjaj podlijevajući temeljcem.
  • Kad je povrće omekšalo, dodaj kuhani slanutak i zobene pahuljice, ulij temeljac te pusti da zakipi.
  • Dodaj začine: sojin umak, sok od đumbira, umeboshi ocat i sol.
  • Kuhaj na laganoj vatri još 5 do 10 minuta da se sastojci prožmu i jelo zgusne.
  • Posluži posuto sitno sjeckanim zelenim lišćem.

Recept je preuzet iz knjige "Makrobiotička kuharica s receptima iz domaće kuhinje", Maje Maštrović, objavljena u izdanju Mozaik knjige.

Recept za zdravu grickalicu od slanutka.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.